קת חזיר עם אגוזי לוז, צימוקים זהובים וארטישוק ירושלמי
נסו לחם דלעת עם אגוזי לוז וצימוקים זהובים, בשר חזיר פילה עם בצל חמוץ מתוק, צימוקים זהובים, ו, ו ארטישוק ירושלמי (מתכונים דומים).
הוראות
בסיר בינוני, להביא 4 כוסות מים לרתיחה.
להוסיף את הצימוקים, להפחית את החום, ומבשלים במשך 5 דקות.
מעבירים את הצימוקים לקערה קטנה ומכסים עם הקוניאק. מכסים את הקערה בחוזקה בניילון נצמד ומאפשרים לשבת בטמפרטורת החדר למשך 1 שעה, או לקרר בין לילה, או עד 5 ימים.
מערבבים יחד את אגוזי לוז, פירורי לחם, 3 כפות של החמאה, טימין קצוץ, וגרידת לימון, ומלח ופלפל לפי הטעם. מחלקים את התערובת לשניים ומגלגלים כל חצי החוצה בין שתי חתיכות נייר קלף או ניילון נצמד למלבן בעובי אינץ'. מקררים עד חברה, על 2 שעות, או עד 3 ימים.
לשים מתלה בשליש התחתון של התנור ולחמם מראש את התנור ל 163°.
מסננים את הצימוקים ושומרים את הקוניאק. אם יש עודף שומן על התחת חזיר, לקצץ אותו ולהשליך.
חותכים את התחת חזיר בחצי ועונה עם מלח ופלפל. בסיר ברזל יצוק בינוני או תנור הולנדי על חום בינוני גבוה, חם 2 כפות של שמן זית ו 2 כפות של החמאה.
מוסיפים את החזיר, שום, בצלצלים, ו 2 של הענפים של טימין לצרוב את החזיר עד חום זהוב מכל הצדדים, על 10 דקות.
להבות את הסיר על ידי הוספת קוניאק שמורות וגירוד כל חתיכות השחמה נצמדים לתחתית הסיר. מביאים את הקוניאק לרתיחה, ולתת להפחית עד כמעט כל הנוזל בסיר התאדה.
מוסיפים את היין הלבן ומניות העוף וחוזרים לרתיחה.
להעביר את החזיר לצלחת. מסננים את התוכן של הסיר דרך מסננת להגדיר מעל קערה, שמירה על הנוזל והשלכת השום, שאלוט, טימין.
שים את הסיר בחזרה על הכיריים מעל חום בינוני גבוה ולהמיס את שאר 2 כפות חמאה עם הנותרים 2 כפות שמן זית.
מוסיף ארטישוק ירושלמי ובצל ומבשל, ערבוב, עד חום זהוב בהיר, כ -10 דקות.
מוסיף את החזיר בחזרה לסיר יחד עם הנוזל השמור ואת שאר 2 גבעולים של טימין ולהביא לרתיחה.
מוסיפים את הצימוקים, מכסים ומעבירים את הסיר לתנור.
Braise במשך 2 שעות, או עד הבשר הוא רך. (בשלב זה, החזיר יכול להיות מקורר בקירור לילה, אם תרצה. קירור זה יאפשר כל שומן בנוזל braising לבוא לחלק העליון להסרה קלה. החזיר לאחר מכן ניתן לחמם בתנור 163° במשך כ 30 דקות.)
הסר את קרום אגוזי לוז מהמקרר.
להעביר את החזיר לתבנית אפייה ולמעלה כל חצי חזיר עם חתיכת קרום. לטגן עד הקרום הוא חום זהוב, על 3 דקות. אם הרוטב הוא דק מדי או לא בטעם בעוצמה מספקת, מצקת את רובו לסיר אחר ומבשלים אותו עד שהוא מתעבה ומתעצם. ואז להוסיף אותו בחזרה לסיר המקורי. פורסים את החזיר, ומגישים חתיכות שוות של הקרום. כפית את הנוזל הצלוי מעל החזיר ומגישים.
Type_27_data.init_step_by_step_images = 0;