רוזמרין צלוי ועוף לימון
רוזמרין קלוי ועוף לימון עשויה להיות המנה העיקרית שתבוא לכם טוב. מתכון זה מספק 4 מנות. עם 710 קלוריות, 44 גרם חלבון ו 53 גרם של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %21 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 10 שעות גשו לסופר וקנו רוטב סויה, לימון, שאלוט ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש בשמן זית אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,בננה מוקפצת, גרנולן ופרפית יוגורט כקינוח. נסו רוזמרין לימון עוף צלוי, רוזמרין לימון עוף צלוי, ו רוזמרין לימון עוף צלוי (מתכונים דומים).
הוראות
מניחים את העוף על משטח עבודה או קרש חיתוך וללטף אותו יבש עם מגבות נייר. מתבלים בנדיבות מבפנים ומבחוץ עם מלח ופלפל. מכסים ומקררים לפחות 1 שעה, או רצוי בין לילה.
מחממים את התנור ל 191° ומסדרים מתלה באמצע.
הסר את העוף מהמקרר ולתת לו לשבת בטמפרטורת החדר.ממלאים חצי סיר קטן במים, מוסיפים את פלחי הלימון ומביאים לרתיחה מעל חום גבוה. להפחית את החום בינוני ומבשל עד הקליפות הם רכים מאוד, על 10 דקות.
לנקז ולהניח בצד.בינתיים, מניחים מסננת קטנה מעל קערה בינונית ומניחים בצד.
הסר את העלים מ 1 של גבעולי רוזמרין ולהשליך את הגבעול; אתה צריך על 1 כף עלים.
מחממים את שמן הזית, החמאה, רוטב הסויה, השום והרוזמרין במחבת בינונית על חום בינוני, ערבוב לעתים קרובות עד השום הוא זהוב והרוזמרין הוא פריך, על 4 דקות. מסננים את תערובת החמאה.
הסר את השום והנח אותו בצד, שמור את עלי הרוזמרין לרוטב, ושמור את תערובת החמאה-שמן לצליחת העוף. מחק את המחבת במגבת נייר והנח אותה בצד.ללטף את העוף יבש עם מגבות נייר.
מקום 6 של טריזי לימון, את sprig הנותרים של רוזמרין, ואת השום השמור בחלל.
מניחים את העוף במחבת השמורה ומברישים אותו עם חלק מתערובת החמאה-שמן שמורה.
מניחים בתנור וצולים, צולים כל 15 דקות, עד העור הוא השחמה, המיצים לרוץ ברור, ומדחום מוכנס לתוך הירך הפנימית (אבל לא נוגע העצם) רושם 74°, כ 60 עד 75 דקות. זרוק כל תערובת חמאה ושמן הנותרים.לרוטב: כאשר העוף נעשה, להעביר אותו ללוח חיתוך, להטות את העוף כפי שאתה מסיר אותו מהמחבת לתת את המיצים מן החלל לטפטף בחזרה למחבת. מכסים את העוף עם חתיכת נייר אלומיניום. דק קוצצים את הנותרים 2 פרוסות לימון, ו, באמצעות האצבעות שלך, להתפורר עלי רוזמרין שמורות; להגדיר את שניהם בצד בנפרד.
יוצקים את הטפטוף מן העוף הקלוי לתוך קערה בינונית חסינת חום.
בואו לשבת במשך כמה דקות עבור השומן לעלות לחלק העליון, ואז לרפרף את השומן עם כף להשליך (לחלופין, להשתמש מפריד שומן); להגדיר את הטפטוף בצד.
מניחים את המחבת מעל חום בינוני ומוסיפים את החמאה. כאשר הוא קצף, להוסיף את שאלוט ומבשלים, ערבוב מדי פעם, עד מתרכך, על 3 דקות.
מוסיף את ורמוט ולימון קצוץ שמור ולתת לבשל, מגרד את כל חתיכות השחמה מהחלק התחתון של המחבת עם כף עץ, עד ורמוט מופחת בחצי, על 3 דקות.
מוסיפים את הקמח ומבשלים, מערבבים כל הזמן, עד שהטעם הגולמי מבושל, כ 2 דקות. לאט לאט לטאטא במרק או מלאי, לטאטא את כל גושים.
מוסיפים את הגשמים השמורים ורוזמרין מתפורר. להביא את הרוטב לרתיחה ולתת לבשל עד מעובה מעט מופחת, על 10 דקות. טעם ותיבול עם מלח ופלפל.זיווג משקאות: Tablas Creek Esprit de Beaucastel Blanc, קליפורניה. יין זה, שנעשה בסגנון של שאטונף-דו-פאפ הלבן מעמק רון בצרפת, מביא דבש, הדרים, פרחים, ועשבי תיבול פרא לשולחן-השלמה מדהימה לעסיסיות הרבי של העוף.