ריבס תפוחים לשמר עם שקדים ומשמשים
אם יש לך מיץ מ 1 לימון, שקדים חתוכים, סוכר מגורען, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. ציון זה הוא רע מאוד (אבל עדיין ניתן לתקן). מתכונים דומים: ריבס-שימור תות שדה, ריבס לשמר ולדפוק עוגה עם קצפת, ו משמשים ממולאים בשקדים.
הוראות
לטאטא את הסוכר ואת פקטין קערה בינונית ולהניח בצד.
שלב את התפוח, ריבס, ו 1/2 כוס מים בסיר גדול. מביאים לרתיחה, ואז להפחית את החום, לכסות, ומבשלים רק עד התפוחים ואת ריבס להישבר, על 20 דקות. מועכים את הפרי עם מזלג גדול או כף עץ עד שזה עקביות של רסק תפוחים עבה.
מוסיפים מיץ לימון, מי סידן, חמאה ומביאים לרתיחה על חום בינוני גבוה.
מוסיפים את תערובת הסוכר פקטין ומחזירים את תערובת הפרי לרתיחה, תוך ערבוב מתמיד. להרתיח חזק לדקה אחת.
הסר את הסיר מן החום לרפרף כל קצף מפני השטח של הריבה עם כף מתכת קרה. מערבבים את השקדים והמשמשים. מצקת את הריבה לתוך צנצנות מעוקרים חמים ולעבד אותם באמבט מים חמים במשך 10 דקות.