אם יש לכם אורז arborio, בצל, פלפל טחון טרי, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. כדי להשתמש ב אורז arborio אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,פודינג אורז שוקולד כקינוח. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. וזה טוב. מתכונים דומים: עוגות ריזוטו פונטינה עם עירית טרייה, Mussel & צדפות ריזוטו, ו פטוצ'יני לימון עם בייקון & עירית.
הוראות
1
בסיר בינוני, להביא את מיץ צדפות ומים לרתיחה.
מרכיבים שתצטרך
שרימפס (21 עד 25 ספירה), קלופים ונטולי ורידים, עם זנבות
פסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
2
בסיר גדול, לבשל את הבייקון עד פריך.
מרכיבים שתצטרך
1 רצועת בייקון, חתוך לגרגרים קטנים
ציוד שתשתמש בו
2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף
3
מוציאים את הבייקון מהסיר ושופכים את כל השומן. באותו סיר, לחמם את השמן על חום נמוך בינוני.
מרכיבים שתצטרך
1 רצועת בייקון, חתוך לגרגרים קטנים
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף
4
מוסיפים את הבצל והשום ומבשלים, מערבבים מדי פעם, עד הבצל שקוף, כ 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
צרור תרד טרי (בערך
20 פרוסות זוקיני דקות
5
מוסיפים את האורז לסיר ומערבבים עד שהוא מתחיל להפוך אטום, על 2 דקות.
מרכיבים שתצטרך
עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)
ציוד שתשתמש בו
2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף
6
מוסיפים את היין והמלח ומבשלים, מערבבים לעתים קרובות, עד שכל היין נספג.
מרכיבים שתצטרך
(צינור גדול)
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
7
מוסיפים את הבייקון וכ -1/2 כוס של מיץ הצדפות המבשל לאורז ומבשלים, ערבוב לעתים קרובות, עד הנוזל נספג לחלוטין. האורז והנוזל צריך בועה בעדינות; להתאים את החום לפי הצורך. המשך לבשל את האורז, הוספת מיץ צדפות 1/2 כוס בכל פעם ומאפשר את האורז לספוג את הנוזל לפני הוספת 1/2 כוס הבאה. מבשלים את האורז בדרך זו עד מכרז, 25 עד 30 דקות בסך הכל. הנוזל שלא נספג צריך להיות מעובה על ידי עמילן מהאורז. ייתכן שלא תצטרך להשתמש בכל מיץ הצדפות, או ייתכן שיהיה עליך להוסיף קצת מים.
מרכיבים שתצטרך
שרימפס (21 עד 25 ספירה), קלופים ונטולי ורידים, עם זנבות
עמילן
1 רצועת בייקון, חתוך לגרגרים קטנים
פסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב
עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)
8
מערבבים בעירית, פלפל, וצדפות. לבשל, ערבוב, עד הצדפות רק נעשה, על 1 דקה. טעם למלח ולהוסיף יותר מלח במידת הצורך.
מרכיבים שתצטרך
פרוסים לחתיכות של 1/2 אינץ', שוטפים ושומרים עלים יפים, לקישוט
8 (U-12) שרימפס
תפוחי אדמה יוקון זהב, שטופים וחתוכים לקוביות בינוניות
(צינור גדול)
9
המלצת יין: כדי להפוך את הריזוטו הזה לשיר, לשרת אותו עם חומצי יפה, צמחים Verdicchio di Matelica או Verdicchio di Castelli di Jesi.
צדפות עובדות ממש טוב עם שרדונה, מוסקדט וריזלינג. שרדונה חמאה הוא נהדר עבור צדפות, שרימפס, סרטן, לובסטר, בעוד muscadet הוא בחירה קלאסית עבור מולים, צדפות, וצדפות. אם יש לך קצת תבלין בצדפות שלך, ריזלינג יבש למחצה יכול לאזן את החום. שרדונה GEN5 עם 4.3 מתוך דירוג 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 9 דולר לבקבוק.