שומר בגריל, כרישה, וחציל ברוטב שום-מיסו
הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. לך לחנות ותביא את מיסו, מים, כרישה ועוד מספר מצרכים לעשות היום. יום העצמאות יהיה עוד יותר מיוחד עם המתכון הזה. , שהוא מוצק. מתכונים דומים: סלט חצילים בגריל עם שום-מיסו ויניגרט, Nasu Dengaku (חציל בגריל עם רוטב מיסו מתוק), ו חציל בגריל ברוטב שום ונענע.
הוראות
מניחים את הכרישות, חצילים, שומר ושום בסל גריל על מתלה גריל או על מחבת מטאטא; מבשלים 10 דקות או עד למכרז, פונה לעתים קרובות.
הסר את כרישה, חצילים, שומר מן החום, ומבשלים את השום במשך 5 דקות נוספות.
מערבבים מירין ומים בסיר קטן על חום בינוני; מביאים לרתיחה. להפחית חום; מבשלים 3 דקות.
לסחוט שיני שום כדי לחלץ עיסת; במקום עיסת בבלנדר.
הוסף את תערובת מירין ומיסו; תהליך עד חלקה.
יוצקים את הרוטב על הירקות, וזורקים היטב למעיל.