שוקולד כפול-גלידת פטל
גלידת שוקולד-פטל כפולה היא ללא גלוטן קינוח. מתכון זה מספק 5 מנות. עם 389 קלוריות, 5 גר' של חלבון, ו 18 גרם של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %10 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו פטל, סוכר חום, מיץ פטל חמוציות ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. הציון הזה לא כל כך יוצא מן הכלל. נסו פעמיים תות-גלידות שוקולד צ'יפס, שוקולד כפול פטל מלא קאפקייקס עם שוקולד גנאש, ו עוגת שוקולד פטל כפולה (מתכונים דומים).
הוראות
שקדים קלויים במחבת בינונית על חום בינוני נמוך, רועד עד אגוזים הם ריחני קלוי, על 8 דקות.
תנו לשקדים להתקרר, ואז לקצוץ בגסות.
ממיסים חמאה באותו מחבת; מוסיפים סוכר חום ומיץ לימון ומבשלים, ערבוב כל הזמן עם מזלג, עד נמס וחלק.
מוסיפים מיץ אוכמניות-פטל ומביאים לרתיחה מעל חום בינוני גבוה. מבשלים עד מופחת בחצי, להסיר מחום ולהוסיף פטל. מערבבים בעדינות במשך 1 עד 2 דקות, עד פירות יער חמים ורוטב מקורר מעט.
לגרוף גלידה לתוך קערות גלידה או כוסות פרפה, רוטב כפית על גבי, ומפזרים שקדים קלויים שבבי שוקולד.