קושימומחה
מוכן ב1 ש, 5 דק.
מנות7
ציון בריאות5
מגזין

שרימפס סלע לבה עם רוטב ליים צ'יפוטלה דבש וסלסת ג' יקמה מנגו

שרימפס סלע לבה עם רוטב ליים צ'יפוטלה דבש וסלסת ג' יקמה מנגו
המתכון שרימפס סלע לבה עם רוטב ליים צ'יפוטלה דבש ומנגו ג' יקמה סלסן מוכן בסביבות 1 שעה ו 5 דקות והוא בהחלט מדהים ללא חלב ופסקאטריאן אפשרות לאוהבי אוכל מקסיקני. זה הר ד ' אובר יש 375 קלוריות, 10 גרם חלבון, ו 12 גרם שומן למנה. המתכון הזה מכסה %13 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מתכון זה משמש 7. זה הביא לך על ידי אוכלרשת. לכו לחנות ואספו ג'יקמה, שרימפס סלע, חרדל דיז' ון ועוד מספר מצרכים להכנתו היום. אם ניקח בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה מרוויח ציון מדהים של 31%, וזה לא כל כך מצוין. נסו עוף צ'יפוטלה עם סלסת מנגו ג' יקמה, שרימפס, ג'יקמה וסלסת מנגו, ו סלמון ליים דבש עם סלסת מנגו עבור מתכונים דומים.

הוראות

1
לרוטב ליים צ ' יפוטלה דבש: במעבד מזון מחית את כל המרכיבים עד לאיחוד ומוסיפים לסיר לחימום על אש בינונית.
מרכיבים שתצטרך
פלפל צ'יפוטלה ברוטב אדובו, קצוץ דק, בתוספת 2 כפות רוטב אדובופלפל צ'יפוטלה ברוטב אדובו, קצוץ דק, בתוספת 2 כפות רוטב אדובו
1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים
בקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולקבקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולק
1 אונקיה כרוב סגול, קצוץ1 אונקיה כרוב סגול, קצוץ
ציוד שתשתמש בו
ועוד 2 כפות מי קרחועוד 2 כפות מי קרח
5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות
2
לשרימפס: בזמן שהרוטב מצטמצם, שלבו את הקמח עם המלח, הפלפל, הקאיין ואבקת הצ ' ילי ובחשו לאיחוד.
מרכיבים שתצטרך
פרוסה אחת של פנצ'טה בעובי 2.5 ס"מ, קצוצה דקפרוסה אחת של פנצ'טה בעובי 2.5 ס"מ, קצוצה דק
לפת, קלופה ופרוסה לעובי 1/8 אינץ'לפת, קלופה ופרוסה לעובי 1/8 אינץ'
2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי
שקית גדולה אחת של צ'יפס טורטיה בטעם לייםשקית גדולה אחת של צ'יפס טורטיה בטעם ליים
בקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולקבקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולק
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
3
מוסיפים את השרימפס בקבוצות לקמח וזורקים בעדינות לציפוי אחיד.
מרכיבים שתצטרך
2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי
שקית גדולה אחת של צ'יפס טורטיה בטעם לייםשקית גדולה אחת של צ'יפס טורטיה בטעם ליים
4
מחממים כמה סנטימטרים שמן קנולה ל -350 מעלות צלזיוס במחבת עמוקה ומוסיפים את השרימפס. מבשלים עד להזהבה, הופכים לפי הצורך, 3 עד 4 דקות. עבוד בקבוצות כדי למנוע צפיפות.
מרכיבים שתצטרך
8 פרוסות (בעובי 1/4 אינץ') גבינה שוויצרית8 פרוסות (בעובי 1/4 אינץ') גבינה שוויצרית
2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי
ציוד שתשתמש בו
דַק-דַק-
5
מוציאים מהשמן ומסננים על צלחת מרופדת במגבת נייר.
מרכיבים שתצטרך
דַק-דַק-
ציוד שתשתמש בו
אבקת ציר עוף של גויה®אבקת ציר עוף של גויה®
6
מחלקים ומוסיפים את אטריות האורז לתחתית 2 כוסות מרטיני. מעל האטריות עם 3 גלגלי ליים כל אחת ומניחים בצד עד לשירות.
מרכיבים שתצטרך
אטריות אורזאטריות אורז
4 בוקאצ'יני מוצרלה טריים, כל אחד בקוטר 1 אינץ'4 בוקאצ'יני מוצרלה טריים, כל אחד בקוטר 1 אינץ'
מתכון לפיצוצ'רימתכון לפיצוצ'רי
1 אונקיה כרוב סגול, קצוץ1 אונקיה כרוב סגול, קצוץ
7
מוסיפים את השרימפס לרוטב המצומצם וזורקים בעדינות לציפוי אחיד.
מרכיבים שתצטרך
2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי
בקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולקבקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולק
8
מוציאים מהרוטב בעזרת כף מחוררת או מלקחיים ומניחים בכוסות המרטיני המוכנות.
מרכיבים שתצטרך
4 בוקאצ'יני מוצרלה טריים, כל אחד בקוטר 1 אינץ'4 בוקאצ'יני מוצרלה טריים, כל אחד בקוטר 1 אינץ'
בקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולקבקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולק
ציוד שתשתמש בו
Ball® או Kerr® Pint עם מכסים ורצועותBall® או Kerr® Pint עם מכסים ורצועות
4 אונקיות גבינת חלב פרה מיושן באיכות גבוהה, כגון גבינת הדגל של ביצ'ר, מגוררת4 אונקיות גבינת חלב פרה מיושן באיכות גבוהה, כגון גבינת הדגל של ביצ'ר, מגוררת
9
מקשטים בסלסת מנגו ג 'יקמה, חוטי צ' ילה, שבבי לוטוס וטריז ליים, אם רוצים.
מרכיבים שתצטרך
סיד טריזסיד טריז
JicamaJicama
1 כוס שום קצוץ1 כוס שום קצוץ
טבעות פלפל חריף, פלפלי בננה פרוסים, לקישוט כריךטבעות פלפל חריף, פלפלי בננה פרוסים, לקישוט כריך
1 אננס לבן גדול או אננס רגיל1 אננס לבן גדול או אננס רגיל
Dientes De AjoDientes De Ajo
10
מגישים מיד.
11
זורקים את הג 'יקמה, המנגו, הבצל והג' לפנו בעדינות בקערה עם שאר החומרים ומכניסים למקרר למשך 20 עד 30 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1 כף חלפיניו, פרוס דק1 כף חלפיניו, פרוס דק
JicamaJicama
1 וחצי כפיות שום כתוש של GOYA® או 3 שיני שום טריות, קצוצות דק1 וחצי כפיות שום כתוש של GOYA® או 3 שיני שום טריות, קצוצות דק
1 אננס לבן גדול או אננס רגיל1 אננס לבן גדול או אננס רגיל
ציוד שתשתמש בו
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסהכמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה

מרכיבים

2371 לב מפאלדי טרי אם אפשרבייקון מעושן כפול, חתוך לקוביות קטנותבייקון מעושן כפול, חתוך לקוביות קטנות591 לב מפאלדי טרי אם אפשר8 פרוסות (בעובי 1/4 אינץ') גבינה שוויצרית8 פרוסות (בעובי 1/4 אינץ') גבינה שוויצרית7קצת קישואים קצוציםשמן קנולה לטיגוןשמן קנולה לטיגון0לדוגמה, ירקות (למשל, תרד)1 ג'לפנו טרי שלם1 ג'לפנו טרי שלם1צביטהקמצוץ פלפל קאייןקמצוץ פלפל קאיין1צביטהחוטי צ'ילה, אופציונלי, לקישוטחוטי צ'ילה, אופציונלי, לקישוט1צביטהקמצוץ אבקת צ'ילהקמצוץ אבקת צ'ילה0לדוגמה, ירקות (למשל, תרד)1 כפית אורגנו מיובש, ועוד לזילוף1 כפית אורגנו מיובש, ועוד לזילוף4chipotles ב adobochipotles ב adobo2371 לב מפאלדי טרי אם אפשראטריות אורז מבושלות, לא חובה, לקישוטאטריות אורז מבושלות, לא חובה, לקישוט2לדוגמה, ירקות (למשל, תרד)חרדל דיז'וןחרדל דיז'ון1771 לב מפאלדי טרי אם אפשרקמח לכל מטרהקמח לכל מטרה1גבינת פרמזן מגוררתכוסברה טרייה קצוצהכוסברה טרייה קצוצה591 לב מפאלדי טרי אם אפשר1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים2לדוגמה, ירקות (למשל, תרד)חלפיניו טחוןחלפיניו טחון2371 לב מפאלדי טרי אם אפשרג'יקמה, חתוך לקוביות לחתיכות בגודל 1/8 אינץג'יקמה, חתוך לקוביות לחתיכות בגודל 1/8 אינץ1אוראו ממולאים כפוליםתפוחי אדמה רדומים, בערך 6 אונקיות כל אחדתפוחי אדמה רדומים, בערך 6 אונקיות כל אחד6גלגלי סיד, אופציונלי, לקישוטגלגלי סיד, אופציונלי, לקישוט591 לב מפאלדי טרי אם אפשרמיץ ליים (כ 1 1/2 לימונים)מיץ ליים (כ 1 1/2 לימונים)2טריזי סיד, לשירותטריזי סיד, לשירות2371 לב מפאלדי טרי אם אפשרמנגו בשל, חתוך לקוביות לחתיכות בגודל 1/8 אינץמנגו בשל, חתוך לקוביות לחתיכות בגודל 1/8 אינץ1אוראו ממולאים כפוליםפלפל שחור סדוק טריפלפל שחור סדוק טרי7קצת קישואים קצוציםשבבי לוטוס, אופציונלי, לקישוטשבבי לוטוס, אופציונלי, לקישוט1צביטהצבוט פתיתי צ'ילה אדומיםצבוט פתיתי צ'ילה אדומים591 לב מפאלדי טרי אם אפשרבצל אדום חתוך לקוביות בגודל 1/8 אינץבצל אדום חתוך לקוביות בגודל 1/8 אינץ3551 לב מפאלדי טרי אם אפשר12 גרם שרימפס סלע (בערך12 גרם שרימפס סלע (בערך0לדוגמה, ירקות (למשל, תרד)גבינת פקורינו-רומנו מגוררת טרי, או לפי הטעםגבינת פקורינו-רומנו מגוררת טרי, או לפי הטעם1גבינת פרמזן מגוררתרוטב צ'ילי מתוקרוטב צ'ילי מתוק

יין מומלץ: סוביניון בלאן, ריזלינג, פינו גריג ' יו.

סוביניון בלאן, ריזלינג ופינו גריגיו הם בחירה מצוינת לשרימפס. יינות לבנים פריכים אלה עובדים היטב עם שרימפס המוכנים במגוון דרכים, בין אם בגריל, מטוגן או ברוטב שום. יין אחד שתוכלו לנסות הוא רמי צדדי עמק הנהר הרוסי סוביניון בלאן. יש לו 4.6 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה בערך 19 דולר.
רמי צדדי עמק הנהר הרוסי סוביניון בלאן
רמי צדדי עמק הנהר הרוסי סוביניון בלאן
שנת 2017 החלה בחורף רטוב מאוד, וחידשה את מי התהום לאחר מספר שנים של בצורת. תקופת חום בסוף הקיץ האיצה את ההתבגרות באזורים רבים של גידול יין, אך הייתה לה השפעה מינימלית במחוז לייק. הפרי היה בבגרות אופטימלית ונקטף רק כמה ימים מאוחר יותר מאשר בשנים קודמות. האיכות הייתה יוצאת דופן, עם ביטוי חומצי וזני שמור היטב. יפה מרקם עם פריך, גימור בהיר.