תבשיל-הליבוט אפוי עם כרישה וגזר
זמן הכנת המתכון כ 40 דקות. אם יש לך גזר גמדי, שמן זית, כרישה, ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתה יכול לעשות את זה. עם כפית מתכונים דומים: הליבוט עם גזר כרישה, הליבוט עם גזר כרישה En Papillote, ו בקלה אפוי בנייר כסף עם כרישה וגזר.
הוראות
במחבת גדולה, עמוקה, אטומה, מחממים 3 כפות של שמן זית.
מוסיפים את הגזר ומבשלים על חום גבוה בינוני, ערבוב, עד זהב קל, על 3 דקות.
מוסיפים 1/2 כוס מים, מכסים ומבשלים מעל חום מתון עד שהגזר פריך במכרז, כ -5 דקות.
להוסיף את הכרישה ועוד 1/2 כוס מים, ואז לכסות ולבשל, ערבוב מדי פעם, עד הכרישה להתחיל להתרכך, על 5 דקות. מתבלים את הגזרים והכרישה במלח ופלפל לבן ומוסיפים את הקורנית ועלי המפרץ למחבת.
מתבלים את הדגים במלח ופלפל לבן ומסדרים על גבי הירקות.
לטפטף את הדגים עם הנותרים 2 כפות שמן. מכסים את הדגים בנייר קלף וסוגרים את המחבת במכסה כבד.
מעבירים את המחבת לתנור ואופים את הדג במשך 15 דקות, או עד שרק מבושל דרך. זרוק את עשבי התיבול.
מעבירים את הדגים לצלחות, מכפים את הירקות והמיצים לצד ומגישים מיד.
יין מומלץ: פינו גריג ' יו., Gruener Veltliner, פינו נואר
הליבוט בתפריט? נסה זיווג עם פינו גריג ' יו, Gruener Veltliner, ו פינו נואר. דגים מגוונים כמו יין, אז קשה לבחור יינות שהולכים עם כל דג. יין לבן פריך, כגון פינו גריג ' יו או גרינר ולטלינר, יתאים לכל דג לבן בטעם עדין. דגים בשרניים, בטעם חזק כגון סלמון וטונה יכולים אפילו להתמודד עם יין אדום בהיר, כגון פינו נואר. פינוט גרי של סקייפול עם דירוג של 4.8 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 13 דולר לבקבוק.
פינוט סקייפול גריס
קש חיוור בצבע עם הערות של מנגו, פריחת הדר ובננה באף. על החיך תערובת של פירות טרופיים מתגלה לתוך מנדרינה, מנגו, אשכוליות, וטעמי בננה. התווים הטרופיים האלה ממשיכים לאורך הגימור הארוך והמתיש.