תפוחי אדמה ושומר גראטן
תפוחי אדמה ושומר גראטן עשוי להיות רק תוספת אתה מחפש. מנה אחת מכילה עד 11 גר' של חלבון, 26 גרם של שומן, וסך הכל 454 קלוריות. והוא יספק כ 8 מנות. המתכון הזה מכסה %22 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. אם יש לך תפוחי אדמה זהב יוקון, פירורי לחם, חמאה, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו תפוחי אדמה ושומר גראטן, תפוחי אדמה-שומר גראטן, ו שומר ותפוחי אדמה גראטן (מתכונים דומים).
הוראות
במחבת עמוקה גדולה, להמיס את החמאה ב 1 כף שמן זית.
מוסיפים את השומר, מכסים ומבשלים מעל חום מתון עד השומר הוא נבול, על 6 דקות. לחשוף ולבשל, ערבוב מדי פעם, עד רך מאוד ופשוט קרמל, על 12 דקות. מתבלים במלח ופלפל ומניחים להתקרר מעט.
בקערה קטנה, לשלב את פירורי הלחם עם הנותרים 2 כפות שמן. מתבלים קלות במלח ופלפל; מניחים בצד.
מחממים את התנור ל 350 וחמאה צלחת אפייה 13 על 9 אינץ'.
מורחים שליש מתפוחי האדמה בשכבה זוגית בצלחת. מתבלים קלות במלח ופלפל ומלמעלה בשליש מהשומר. חזור על השכבות עם תפוחי האדמה הנותרים שומר, תיבול את השכבות וכלה שומר.
בכוס מדידה גדולה, לשלב את הקרם ואת המניה ויוצקים מעל הירקות, סידור מחדש את השומר אם הוא dislodged על ידי הנוזל. מכסים את המנה בחוזקה בנייר כסף ואופים במשך כשעה, או עד תפוחי האדמה הם רק במכרז; להגדיר גיליון אפייה מתחת לצלחת כדי לתפוס כל טיפות.
הסר את נייר הכסף, מפזר את החלק העליון עם פירורי הלחם ואופים במשך כ 30 דקות יותר, או עד העליון הוא חום זהוב תפוחי אדמה הם רכים מאוד.
תן gratin לנוח במשך 10 דקות לפני חיתוך.
הפוך קדימה: מוקרם יכול להיות בקירור לילה. לחמם, מכוסה, בתנור 350 לפני ההגשה.