תפוחי אדמה קלויים שום ושומר נטול גלוטן,, 30 כולו, וטבעוני מנה צדדית. המתכון הזה מכסה %12 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מתכון זה מספק 6 מנות. עם 165 קלוריות, 4 גר' של חלבון, ו 3g של שומן כל אחד. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. לא הרבה אנשים עשו את המתכון הזה, גשו לסופר וקנו שמן זית, פלפלים, פפריקה ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מתכונים דומים: שומר קלוי שמנת ומרק גזר עם שמן שומר שום שחור, תפוחי אדמה קלויים עם שומר ובצל, ו שומר קלוי עם זיתים ושום.
הוראות
1
מחממים את התנור ל-37
2
לקצץ עלים חיצוניים קשים מן שומר; שמורת שברי שומר לקישוט, אם תרצה בכך.
מרכיבים שתצטרך
3
להסיר ולהשליך גבעולים.
4
חותכים נורות שומר בחצי לאורכו; להשליך ליבה.
מרכיבים שתצטרך
5
חצאי הנורה לחתוך חצי לאורכו.
6
מסדרים תפוחי אדמה בשכבה אחת במחבת רול ג ' לי או במחבת קלייה גדולה מצופה בתרסיס בישול; טפטוף בשמן.
מרכיבים שתצטרך
7
הסר עור נייר לבן מראש שום. להפריד ולקלף ציפורן. קוצצים דק 1 שן שום; מפזרים מעל תפוחי אדמה.
מרכיבים שתצטרך
8
מוסיפים שיני שום קלופות, רצועות פלפל, זרעי שומר, כוסברה, פפריקה, מלח ופלפל שחור לתפוחי אדמה; לזרוק היטב לשלב.
מרכיבים שתצטרך
9
מחממים מרק בסיר קטן על חום בינוני עד חם.
מרכיבים שתצטרך
10
הסר מהחום; מערבבים בזעפרן.
מרכיבים שתצטרך
11
בואו לעמוד 10 דקות. מערבבים בחומץ; תערובת מרק טפטוף על תערובת תפוחי אדמה.
מרכיבים שתצטרך
12
אופים ב 375 במשך 30 דקות.
13
הסר מהתנור, ולסדר טריזים שומר על תערובת תפוחי אדמה. חזור לתנור; לבשל 50 דקות נוספות או עד תערובת מרק כמעט מתאדה ותפוחי אדמה מתחילים חום, ערבוב פעם אחת.