תפוחי אדמה קלויים שום ושומר
תפוחי אדמה קלויים שום ושומר נטול גלוטן,, 30 כולו, וטבעוני מנה צדדית. המתכון הזה מכסה %12 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מתכון זה מספק 6 מנות. עם 165 קלוריות, 4 גר' של חלבון, ו 3g של שומן כל אחד. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. לא הרבה אנשים עשו את המתכון הזה, גשו לסופר וקנו שמן זית, פלפלים, פפריקה ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מתכונים דומים: שומר קלוי שמנת ומרק גזר עם שמן שומר שום שחור, תפוחי אדמה קלויים עם שומר ובצל, ו שומר קלוי עם זיתים ושום.
הוראות
לקצץ עלים חיצוניים קשים מן שומר; שמורת שברי שומר לקישוט, אם תרצה בכך.
חותכים נורות שומר בחצי לאורכו; להשליך ליבה.
חצאי הנורה לחתוך חצי לאורכו.
מסדרים תפוחי אדמה בשכבה אחת במחבת רול ג ' לי או במחבת קלייה גדולה מצופה בתרסיס בישול; טפטוף בשמן.
הסר עור נייר לבן מראש שום. להפריד ולקלף ציפורן. קוצצים דק 1 שן שום; מפזרים מעל תפוחי אדמה.
מוסיפים שיני שום קלופות, רצועות פלפל, זרעי שומר, כוסברה, פפריקה, מלח ופלפל שחור לתפוחי אדמה; לזרוק היטב לשלב.
מחממים מרק בסיר קטן על חום בינוני עד חם.
הסר מהחום; מערבבים בזעפרן.
בואו לעמוד 10 דקות. מערבבים בחומץ; תערובת מרק טפטוף על תערובת תפוחי אדמה.
אופים ב 375 במשך 30 דקות.
הסר מהתנור, ולסדר טריזים שומר על תערובת תפוחי אדמה. חזור לתנור; לבשל 50 דקות נוספות או עד תערובת מרק כמעט מתאדה ותפוחי אדמה מתחילים חום, ערבוב פעם אחת.
מקשטים עם בריכות שמורות שומר, אם תרצה.