אווז צלוי עם מלית שום מלוחה
אווז צלוי עם מלית שום מלוחה היא מנה עיקרית שמגישה 12. מנה אחת מכילה 1635 קלוריות , 70 גרם חלבון ו -149 גרם שומן . , מתכון זה מכסה 44% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. אם יש לך בצל, שיני שום, פלפל ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתה יכול להכין את זה. אדם אחד התרשם מהמתכון הזה. הוא מובא אליך על ידי Taste of Home. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 3 שעות ו-55 דקות . ניתן ליהנות ממנו בכל עת, אבל הוא טוב במיוחד לחג ההודיה . אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 73% , שהוא מוצק. אם אהבתם את המתכון הזה, אולי תאהב גם מתכונים כמו אווז צלוי עם מלית שזיפים מיובשים ברנדי ורוטב יין אדום , אווז צלוי עם מלית ואווז עם מלית שזיפים תפוחים .
הוראות
חותכים לימון לשניים. שפשפו מבפנים ומבחוץ של אווז עם דפנות חתוכות של לימון; לזרוק לימון.
מפזרים מבפנים ומבחוץ מלח ופלפל. דקור היטב את העור. בעזרת אצבעות, שחרר בזהירות את העור מחזה אווז; מניחים רצועות בייקון מתחת לעור. לְהַפְרִישׁ.
למלית, במחבת גדולה מטגנים בצל וסלרי בחמאה עד לריכוך.
מעבירים לקערה גדולה; מערבבים פנימה קוביות מלית, מרווה, מלח, פלפל ועשבי תיבול.
מוסיפים 1 כוס מרק ותחליף ביצה; לזרוק בעדינות. מלאו את חללי גוף האווז והצוואר בצורה רופפת; לקשור מקלות תופים.
מניחים את שאר המלית בתוך 2-Qt משומן. צלחת אפייה; לטפטף את יתרת המרק. מכסים ומקררים.
מוציאים מהמקרר 30 דקות לפני האפייה.
מניחים עם חזה האווז כלפי מעלה על רשת בתבנית צלייה.
אופים, ללא כיסוי, 30 דקות. מנמיכים את החום ל-350 מעלות
אופים, ללא כיסוי, 2-3/4 עד 3 שעות או עד שמדחום קורא 180° עבור אווז ו- 165° עבור מלית, דוקר עור מדי פעם. (מכסים ברפיון בנייר כסף אם אווז משחים מהר מדי.) במידת הצורך, מסננים את השומן מהמחבת כשהיא מצטברת.
אופים מלית נוספת, מכוסה, במשך 25-30 דקות. לגלות; אופים 10 דקות יותר או עד להשחמה. מכסים את האווז בנייר כסף ומניחים לעמוד 20 דקות לפני שמסירים את המלית וגילוף אווז.