דלעת שמורה מתוקה
אם יש לכם allspiece פירות יער, דלעת, canela, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. נסו דלעת שמורה מתוקה, מרק דלעת עם פימנטון ולימון משומר, ו חומוס וביצי דלעת עם איולי לימון משומר (מתכונים דומים).
הוראות
חותכים את הדלעת ל 6 פלחי שווים.
הסר וזרוק את הזרעים עיסת סיבי, ואז לחתוך כל טריז במחצית לרוחב. דקור את הקליפה בכל רחבי עם הקוצים של מזלג כדי לעזור פתרון הסיד המשועבד וסוכר לחדור.
יוצקים 5 ליטרים מים קרים לתוך דלי פלסטיק נירוסטה או חובה כבדה.
מוסיפים 1/2 כוס של הסיד המשועבד ומערבבים עם כף עץ להתמוסס ביסודיות. לטעום את הפתרון; זה צריך להיות עפיצה ניכרת "ביס."אם לא, מערבבים יותר סיד כף בכל פעם.
מוסיפים את פלחי הדלעת ומכסים באופן רופף את הדלי.
בואו לעמוד בן לילה (כ -10 שעות) במקום חשוך וקריר.
למחרת, להסיר את הדלעת ולשטוף היטב תחת מים זורמים קרים. המרקם צריך עכשיו להיות מוצק.
הכינו כלי חרס חסיני חום גדולים או קומקום לא מגיב. אתה צריך לעשות סוג של אביזר במרכז כדי להשעין את חתיכות הדלעת נגד. לקבלת טעם, כמו גם תמיכה, להשתמש גושים אופציונליים של קנה סוכר להציב יחד חבורה. או פשוט למקם את אחד החלקים המעוקלים של דלעת במרכז. בכל מקרה, שאר הפלחים של דלעת, עור בצד החוצה, נגד "הפלטפורמה" התומכת, סידור אותם כמו עלי כותרת יוצא מהמרכז.
באמצעות פטיש, לשבור את הסוכר כיכר לחתיכות קטנות (לא גדול מ 1/2 אינץ') ולפזר על הדלעת.
הוסף את allspice ו canela.
הוסף מספיק מים כדי לכסות את הדלעת על ידי 2 אינץ'. מביאים לרתיחה על חום גבוה; מכסים את הסיר באופן רופף ומבשלים על חום נמוך מאוד במשך 5 שעות.
הסר מהחום ולתת לעמוד בן לילה, חשוף או פשוט מכוסה באופן רופף.
למחרת, להחזיר את הדלעת לרתיחה על אש נמוכה ומבשלים במשך 5 שעות.
בואו לעמוד שוב לילה. ביום השלישי, לחזור לרתיחה; הפעם כל סירופ שנותר צריך להיספג לאחר 2 עד 3 שעות. צפה מקרוב מאוד כמו סירופ נעלם, שכן המנה נוטה לחרוך בקלות בשלב זה.
תן מגניב לחלוטין לפני ההגשה; זה ישמור במקרר, מכוסה היטב, עד 1 שבוע.
Cal נמכר כ "סיד עמל" בבתי מרקחת וחנויות אספקת בניין בארה "ב אונקיה אחת שווה בערך 1/4 cup.At חנות עשבי תיבול ותבלינים, לבקש" קינמון רך מקל "או" ציילון קינמון."זה canela שלנו.
Reprinted with permission from The Food and Life of Oaxaca: Traditional Recipes from Mexico ' s Heart by Zarela Martinez. © 1997 Wiley