חזה עוף עם אורזו, גזר, שמיר ורוטב Avgolemono
זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. אם יש לכם גזר, שמן זית, שמיר, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. כדי להשתמש ב מיץ לימון אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,עוגיות לימון עם ציפוי לימון {מחווה לרוקסן} כקינוח. נסו אספרגוס עם ביצה עלומה ברוטב שמיר וצלפים Avgolemono, אורזו אפוי עם גזר קלוי ושמיר, ו מהר Avgolemono, Orzo, ומרק עוף (מתכונים דומים).
הוראות
במחבת נירוסטה גדולה, חום 1 כף שמן על חום מתון. מתבלים את חזה העוף עם 1/4 כפית מלח ו 1/8 כפית פלפל ולהוסיף למחבת. לבשל עד השחמה, כ 5 דקות. להפוך את העוף; להוסיף את המרק, שמיר, ו 1 1/4 כפיות מלח. מביאים לרתיחה, להפחית את החום, ומבשלים, מכוסה חלקית, עד העוף רק נעשה, על 4 דקות.
הסר את העוף לכסות בקלילות עם רדיד אלומיניום כדי לשמור על חם. שים בצד את המחבת עם המרק.
בינתיים, בסיר גדול של מים רותחים, מלוחים, לבשל את orzo במשך 6 דקות.
מוסיפים את הגזר וממשיכים לבשל עד שהאורזו והגזר פשוט מסיימים, בערך 6 דקות יותר.
מסננים וזורקים עם הנותרים 1 כף שמן 1/8 כפית כל מלח ופלפל.
בקערת זכוכית בינונית או נירוסטה, להכות את הביצים, מיץ לימון, ו 1/8 כפית פלפל עד מוקצף. מביאים את מרק העוף בחזרה לרתיחה ומוסיפים לביצים בזרם דק, מקציפים.
יוצקים את התערובת בחזרה למחבת ולטפטף על החום הנמוך ביותר האפשרי עד שהרוטב מתחיל להתעבות, כ 3 דקות. אל תתנו לרוטב לבוא לרתיחה, או שזה עלול להתקלקל.
שים את orzo וגזר על צלחות העליון עם עוף ורוטב.
המלצת יין: לימון ושמיר יעבדו בצורה הטובה ביותר עם יין לבן בטעם מלא עם חומציות הגונה. נסה אחד מהחלק הדרומי של בורגונדי כגון Mcon או Pouilly-Fuiss (שניהם עשויים מענבי שרדונה).