קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות4
ציון בריאות28
מגזין

חזה עוף עם אורזו, גזר, שמיר ורוטב Avgolemono

חזה עוף עם אורזו, גזר, שמיר ורוטב Avgolemono
זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. אם יש לכם גזר, שמן זית, שמיר, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. כדי להשתמש ב מיץ לימון אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,עוגיות לימון עם ציפוי לימון {מחווה לרוקסן} כקינוח. נסו אספרגוס עם ביצה עלומה ברוטב שמיר וצלפים Avgolemono, אורזו אפוי עם גזר קלוי ושמיר, ו מהר Avgolemono, Orzo, ומרק עוף (מתכונים דומים).

הוראות

1
במחבת נירוסטה גדולה, חום 1 כף שמן על חום מתון. מתבלים את חזה העוף עם 1/4 כפית מלח ו 1/8 כפית פלפל ולהוסיף למחבת. לבשל עד השחמה, כ 5 דקות. להפוך את העוף; להוסיף את המרק, שמיר, ו 1 1/4 כפיות מלח. מביאים לרתיחה, להפחית את החום, ומבשלים, מכוסה חלקית, עד העוף רק נעשה, על 4 דקות.
מרכיבים שתצטרך
פלפל אדום קצוץ דק (בערך 1 פלפל בינוני)פלפל אדום קצוץ דק (בערך 1 פלפל בינוני)
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
1 שפופרת בצק פיצה מוכן שנקנה בחנות1 שפופרת בצק פיצה מוכן שנקנה בחנות
1-1/2 כוס מרק עוף1-1/2 כוס מרק עוף
ענפי שמיר טריים שנקטפוענפי שמיר טריים שנקטפו
5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות
בצל צהוב, קלוף, חצוי וחתוך לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'בצל צהוב, קלוף, חצוי וחתוך לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'
2
הסר את העוף לכסות בקלילות עם רדיד אלומיניום כדי לשמור על חם. שים בצד את המחבת עם המרק.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
1-1/2 כוס מרק עוף1-1/2 כוס מרק עוף
ציוד שתשתמש בו
רצועות פלפל אדום מתוק קלוי ועירית טחונה נוספת, לא חובהרצועות פלפל אדום מתוק קלוי ועירית טחונה נוספת, לא חובה
פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'
3
בינתיים, בסיר גדול של מים רותחים, מלוחים, לבשל את orzo במשך 6 דקות.
מרכיבים שתצטרך
כפית אחת של תערובת תיבול סאזוןכפית אחת של תערובת תיבול סאזון
2 כפות שמן זית כתית מעולה, ועוד לציפוי2 כפות שמן זית כתית מעולה, ועוד לציפוי
ציוד שתשתמש בו
ענפי פטרוזיליה טריים, פרוסים דק, לקישוטענפי פטרוזיליה טריים, פרוסים דק, לקישוט
4
מוסיפים את הגזר וממשיכים לבשל עד שהאורזו והגזר פשוט מסיימים, בערך 6 דקות יותר.
מרכיבים שתצטרך
קוט דו רון או יין אדום יבש אחרקוט דו רון או יין אדום יבש אחר
2 כפות שמן זית כתית מעולה, ועוד לציפוי2 כפות שמן זית כתית מעולה, ועוד לציפוי
5
מסננים וזורקים עם הנותרים 1 כף שמן 1/8 כפית כל מלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
כרישה אחת, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות, רק החלק הלבןכרישה אחת, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות, רק החלק הלבן
בצל צהוב, קלוף, חצוי וחתוך לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'בצל צהוב, קלוף, חצוי וחתוך לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'
6
בקערת זכוכית בינונית או נירוסטה, להכות את הביצים, מיץ לימון, ו 1/8 כפית פלפל עד מוקצף. מביאים את מרק העוף בחזרה לרתיחה ומוסיפים לביצים בזרם דק, מקציפים.
מרכיבים שתצטרך
צדפות מוקפצות או עוף מבושל חתוך לקוביות, להגשהצדפות מוקפצות או עוף מבושל חתוך לקוביות, להגשה
שרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקייםשרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקיים
1 שפופרת בצק פיצה מוכן שנקנה בחנות1 שפופרת בצק פיצה מוכן שנקנה בחנות
שמן לטיגון, רצוי קנולהשמן לטיגון, רצוי קנולה
ציוד שתשתמש בו
צרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופותצרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופות
סיגליות בר (כולל גבעולים), שטופותסיגליות בר (כולל גבעולים), שטופות
7
יוצקים את התערובת בחזרה למחבת ולטפטף על החום הנמוך ביותר האפשרי עד שהרוטב מתחיל להתעבות, כ 3 דקות. אל תתנו לרוטב לבוא לרתיחה, או שזה עלול להתקלקל.
מרכיבים שתצטרך
הצעת הגשה: להגיש על פסטההצעת הגשה: להגיש על פסטה
ציוד שתשתמש בו
צרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופותצרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופות
פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'
8
שים את orzo וגזר על צלחות העליון עם עוף ורוטב.
מרכיבים שתצטרך
קוט דו רון או יין אדום יבש אחרקוט דו רון או יין אדום יבש אחר
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
הצעת הגשה: להגיש על פסטההצעת הגשה: להגיש על פסטה
2 כפות שמן זית כתית מעולה, ועוד לציפוי2 כפות שמן זית כתית מעולה, ועוד לציפוי
9
המלצת יין: לימון ושמיר יעבדו בצורה הטובה ביותר עם יין לבן בטעם מלא עם חומציות הגונה. נסה אחד מהחלק הדרומי של בורגונדי כגון Mcon או Pouilly-Fuiss (שניהם עשויים מענבי שרדונה).
מרכיבים שתצטרך
שדי פסיון אם )שדי פסיון אם )
ענביםענבים
פרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוטפרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוט
ענפי שמיר טריים שנקטפוענפי שמיר טריים שנקטפו
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)