איך לקלף דלעת לבישול

דלעות הן דלעת פנטסטית שיכולה לשמש לגילוף פנסי ליל כל הקדושים מקושטים והן יכולות להיות טעימות אם מכינים אותן נכון לאכילה. רבים מאיתנו יסכימו שגם המשימה של קילוף והכנת דלעת היא קצת מרתיעה, במיוחד אם אינכם מנוסים כיצד לנהוג בקילוף קליפת התפוז הקשוחה. כדי לעזור לך, הנה מדריך מקיף שלב אחר שלב כיצד להפיק את המרב מהדלעת העונתית הטעימה הזו.

הסוד להצלחה עם דלעות הוא די פשוט ויש רק חמישה שלבים פשוטים:

  1. לחתוך לחצי
  2. נקה מבפנים
  3. לְבַשֵׁל
  4. תנו להתקרר
  5. לקלף

חותכים את הדלעת שלך

קודם כל, העצה הטובה ביותר היא לבחור סכין שנוח לך להשתמש בה. לאחר מכן, הניחו את הדלעת על עיתון כלשהו, מכיוון שזה יקל על הניקוי והניח כל פסולת בפח מאוחר יותר.

החזיקו את הדלעת בחוזקה ביד אחת וערכו חתך קטן במרכזה. אז אתה יכול להשתמש בפעולת ניסור עדינה כדי לחתוך את כל הדרך עד שיש לך שני חצאים מושלמים. טיפ אחד לפני שתתחיל, אם אתה לא בטוח בחיתוך אז השתמש בעט טוש ופשוט שרטט קו שינחה אותך.

מנקה את הדלעת שלך

לאחר שחותכים את הדלעת בזהירות לשניים, הגיע הזמן לנקות את כל החלקים החוטים ואת הגרעינים. כדי לצמצם בזבוז זמן רב מדי, הקפידו תמיד שמשטחי העבודה שלכם יהיו שקופים ומכוסים בדף עיתון, כי עכשיו מגיע הקטע המבולגן! תצטרך כדור גלידה או אולי רק כף גדולה ועמוקה. לאחר מכן מסירים את כל הגרעינים והמעיים של הדלעת עד שנשארים עם בשר דלעת כתום חלק. גרפו את כל הפנימיות הלא רצויות אל העיתון, ואז תוכלו לקפל אותו ולהניח אותו ישירות לפח, ללא בלגן או מעט!

בישול הוא המפתח!

כן, זה נכון, המפתח להצלחה הוא לבשל תחילה את שני חצאי הדלעת לפני ניסיון לקלף את הקליפה החיצונית. זה פשוט להפליא, אבל בלי בישול הדלעת הניסיון לקלף את הקליפה החיצונית היא למעשה משימה קשה למדי.

בישול דלעת בגודל בינוני בתנור רגיל ייקח כ-30 עד 40 דקות ב-200C. העצה הטובה ביותר היא להניח את שני החצאים כלפי מעלה ואם תרצו, על תבנית אפייה כדי להפחית את הסיכוי להידבק לתבנית התנור.

כדי לבדוק אם היא מבושלת מספיק, פשוט דוקרים את הדלעת עם מזלג כדי לראות אם הבשר רך.

אם אתה משתמש במיקרוגל, אז דלעת בגודל בינוני ייקח בערך 15 עד 20 דקות בדגם מופעל של 1100 וואט. חיוני להניח את דפנות הבשר כלפי מטה על צלחת שטוחה ולהוסיף כמה כפות מים. לאחר מכן רצוי לבדוק לאחר 10 דקות ולהוסיף עוד מים במידת הצורך.

תן לזה להתקרר

זה באמת הגיוני להשאיר את הדלעת למשך 10 דקות טובות כדי להתקרר. הסיבה העיקרית לעשות זאת היא לאפשר טיפול קל כאשר אתה מקלף את הבשר הרך מעור הדלעת. זה זמן מצוין לצנן, להירגע ולשים מנגינה אהובה!

הקליפה הגדולה

אז הכנתם, בישלתם וקיררתם את הדלעת שנבחרה בקפידה. עכשיו כמעט סיימנו. תאמינו או לא, אם זה מבושל היטב אז אתה יכול לעתים קרובות לקלף את העור רק עם האצבעות שלך! כן, בעקבות המדריך שלנו, הקליפה הקשוחה והמסוקסת הזו יכולה להיות כל כך קלה להסרה. עם זאת, אם אתה רוצה חיתוך מסודר ומדויק, השתמש בסכין מתאימה כדי לחתוך את הקליפה החיצונית ולהשאיר אותך עם בשר הדלעת הטעים!

הדבר האחרון שיש לומר בנושא הוא שזמני הבישול יהיו תלויים באמת בגודל הדלעת. אם אתם רוצים קליפה ממש קלה והדלעת תשמש לפירה או מרק, מבשלים עוד קצת וכדי להקל על תהליך הקילוף!