צלעות מטוגנות עם תפוחי אדמה ותפוחים " סגנון ריזוטו
המתכון מטוגן צלעות קצרות עם תפוחי אדמה ותפוחים " סגנון ריזוטו מוכן תוך כ 45 דקות, והוא בהחלט גדול ללא גלוטן ומתאים לאוהבי מזון ים תיכוני. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים. המתכון הזה מכסה %39 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מנה אחת מכילה 1344 קלוריות, 45 גרם חלבון ו 102 גרם שומן. אם יש לכם שום, מלח ים, פלפל, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. כדי להשתמש ב החמאה ללא מלח אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,פודינג שוקולד חלב שקדים כקינוח. כמה אנשים באמת אהבו את המנה העיקרית. נסו צלעות צלויות בסגנון ברביקיו, צ'ילה וכתום צלע צלוי Flanken בסגנון בשר בקר קצר, ו צלעות קצרות בלסמיות עם מחית תפוחי אדמה חזרת (מתכונים דומים).
הוראות
1
לטף את הצלעות הקצרות יבש ומניח בקערה גדולה.
מרכיבים שתצטרך
צימוקים זהובים, טחונים גס
ציוד שתשתמש בו
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
2
מפזרים 1/2 מלח כפית. מכסים ומקררים 24 שעות.
מרכיבים שתצטרך
1/2 כוס יין מרסלה מתוק
3
מקם מתלה באמצע התנור מחממים עד 163°.
ציוד שתשתמש בו
סוכר וניל, ועוד קצת להגשה
4
בעציץ כבד, גדול עמיד מעל חום גבוה בינוני, חום 1/4 כוס שמן זית עד עישון. עבודה ב 2 קבוצות (לנגב את המחבת נקי ולהוסיף שמן 1/4 כוס הנותרים בין קבוצות), לצרוב את הצלעות, מסתובב עם מלקחיים, עד חום זהוב מכל הצדדים, על 8 דקות לכל אצווה.
מרכיבים שתצטרך
סטייקים של ניו יורק
(מקיט, היקורי או אלמון)
דַק-
ציוד שתשתמש בו
4 אונקיות גבינת חלב פרה מיושן באיכות גבוהה, כגון גבינת הדגל של ביצ'ר, מגוררת
עגבנייה פרוסה, אופציונלי
אפונה קפואה של GOYA®, מופשרת
5
מעבירים את הצלעות לקערה גדולה. אל תנקה את המחבת.
מרכיבים שתצטרך
(מקיט, היקורי או אלמון)
ציוד שתשתמש בו
עגבנייה פרוסה, אופציונלי
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
6
מוסיפים את הבצל, שום, גזר, סלרי ותפוחים לסיר. מעל חום גבוה בינוני, לטגן עד הירקות והתפוחים מתחילים לרכך, על 15 דקות.
1 וחצי כפיות שום כתוש של GOYA® או 3 שיני שום טריות, קצוצות דק
ציוד שתשתמש בו
אפונה קפואה של GOYA®, מופשרת
7
מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה, מגרדים את כל חתיכות השחמה.
מרכיבים שתצטרך
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
8
מוסיפים את העגבניות הטהורות ואת ציר העוף ואז מחזירים את הצלעות, יחד עם כל המיצים המצטברים, לסיר. ודא הצלעות מכוסים לחלוטין עם נוזל; להוסיף מים או מלאי נוסף במידת הצורך.
מרכיבים שתצטרך
קישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשה
1/2 פאונד גבינת צ'דר חדה, חתוכה לקוביות
אורז ארוך במיוחד של קנילה®
(מקיט, היקורי או אלמון)
ציוד שתשתמש בו
אפונה קפואה של GOYA®, מופשרת
9
מפזרים את הנותרים 1/2 כפית מלח ופלפל ומערבבים את עלי המפרץ. מכסים את הסיר, מעבירים אותו לתנור, וצולים את הצלעות במשך 2 שעות.
מרכיבים שתצטרך
גב שומן חזיר
לפת, קלופה ופרוסה לעובי 1/8 אינץ'
(מקיט, היקורי או אלמון)
1/2 כוס יין מרסלה מתוק
ציוד שתשתמש בו
סוכר וניל, ועוד קצת להגשה
אפונה קפואה של GOYA®, מופשרת
10
לחשוף את הצלעות ולהמשיך צמות עד הבשר הוא רך ומתחיל ליפול את העצם, על 45 דקות. בעדינות להסיר את הצלעות מן הסיר ולהעביר לקערה גדולה.
מרכיבים שתצטרך
4 צלעות חלצי חזיר עם עצם (עובי 1-1/2 אינץ' ו-8 אונקיות כל אחת)
מים כדי לאפשר
(מקיט, היקורי או אלמון)
ציוד שתשתמש בו
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
אפונה קפואה של GOYA®, מופשרת
11
כאשר הצלעות קרירות מספיק כדי להתמודד, לקצץ כל שומן עודף, ואם תרצה, להסיר בשר מן העצמות.
מרכיבים שתצטרך
מים כדי לאפשר
(מקיט, היקורי או אלמון)
12
יוצקים צלימת נוזל דרך מסננת בסדר רשת לתוך סיר גדול ונקי, לחיצה על כל מוצקים. השליכו את המוצקים ורפרפו כל שומן מהנוזל הקלוי.
ציוד שתשתמש בו
עם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוף
אפונה קפואה של GOYA®, מופשרת
13
מניחים את הנוזל הצלוי על חום גבוה, מכסים, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את החום ומבשלים, חשוף, עד מופחת מעט, על 20 דקות. להחזיר את הצלעות, יחד עם כל מיצים שנצברו, לסיר ומבשלים עד מחומם דרך, כ 5 דקות. לעשות קדימה: הצלעות קצרות ניתן להכין מראש ומקרר, בנוזל צלימת, עד 2 ימים. מחממים את הצלעות הקצרות בנוזל הקלייה שלהם בסיר גדול וכבד על חום גבוה למדי.
מרכיבים שתצטרך
צימוקים זהובים, טחונים גס
(מקיט, היקורי או אלמון)
ציוד שתשתמש בו
אפונה קפואה של GOYA®, מופשרת
1
קו גיליון אפייה עם 2 שכבות של מגבות נייר.
ציוד שתשתמש בו
טבעות פלפל חריף, פלפלי בננה פרוסים, לקישוט כריך
אבקת ציר עוף של גויה®
2
בסיר בינוני מעל חום גבוה, להביא מים מלוחים לרתיחה (להשתמש על 1 כף מלח עבור כל 4 ליטרים מים).
מרכיבים שתצטרך
אורז ארוך במיוחד של קנילה®
1/2 כוס יין מרסלה מתוק
ציוד שתשתמש בו
5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות
3
מוסיפים את תפוחי האדמה ואת התפוחים ומרתיחים, חשופים, עד רק מתחיל להיות רך, על 3 דקות.
מרכיבים שתצטרך
פרוסות תפוחי אדמה קלופים, מבושלים
ריבועים כל אחד) ציפוי סוכריות לבן, קצוץ גס
4
מסננים את תפוחי האדמה ואת התפוחים ומעבירים את נייר מגבת מצופה גיליון אפייה להתקרר.
מרכיבים שתצטרך
פרוסות תפוחי אדמה קלופים, מבושלים
ריבועים כל אחד) ציפוי סוכריות לבן, קצוץ גס
ציוד שתשתמש בו
טבעות פלפל חריף, פלפלי בננה פרוסים, לקישוט כריך
5
בסיר קטן וכבד על אש בינונית, מחממים 1 כף חמאה עד מומסת.
מרכיבים שתצטרך
הודו מבושל מגורר (או עוף)
ציוד שתשתמש בו
5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות
6
מוסיפים את הבצל ואת השום ואת הקצף עד רך, על 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
שום גויה®
1 וחצי כפיות שום כתוש של GOYA® או 3 שיני שום טריות, קצוצות דק
7
מוסיפים את היין ומבשלים עד התאדה, כ 2 דקות.
מרכיבים שתצטרך
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
8
מוסיפים את תפוחי האדמה, התפוחים ומניות העוף ומבשלים, תוך ערבוב מתמיד, עד שהנוזל נספג והתערובת מוקרמת ומעובה מעט, כ -12 דקות.
מרכיבים שתצטרך
(הוציאו כבד וצוואר)
פרוסות תפוחי אדמה קלופים, מבושלים
ריבועים כל אחד) ציפוי סוכריות לבן, קצוץ גס
9
הסר את הסיר מן החום ומערבבים את הגבינה, את כף הנותרים של חמאה, ומיץ לימון.
מרכיבים שתצטרך
שרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקיים
הודו מבושל מגורר (או עוף)
חתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
אפונה קפואה של GOYA®, מופשרת
10
מפזרים מלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
4 פרוסות גבינת מינסטר, חצויות
1
מחלקים את התפוחים ותפוחי האדמה בין 6 צלחות. מסדרים 1 צלעות קצרות על כל צלחת ואז לטפטף עם צלימת נוזלים ומגישים מיד.
מרלו, קברנה סוביניון ופינוט נואר הם בחירה מצוינת לצלעות קצרות בשר. בשר בקר ויין אדום הם שילוב קלאסי. באופן כללי, נתחי בשר רזים יותר הולכים טוב עם אדום בהיר או בעל גוף בינוני, כמו פינו נואר או מרלו, בעוד שחתכים שמנים יותר יכולים להתמודד עם אדום נועז, כמו קברנה סובינגון. מרלו אוסף R ריימונד עם דירוג 4.1 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 12 דולר לבקבוק.