שרימפס קלוי עם פטה
אם יש לכם פלפל, מלח כשר, יין ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. עם כפית ציון 63% המנה הזו מוצקה. אם אהבתם את המתכון הזה, אנו ממליצים לנסות גם : עגבניות צלויות עם שרימפס ופטה, עגבניות צלויות עם שרימפס ופטה, ו שרימפס קלוי באש עם פטה.
הוראות
תראה איך להכין את המתכון הזה.
מחממים התנור ל 400 מעלות.
חום 2 כפות של שמן זית במחבת כבדה 10 או 12 אינץ ' ovenproof מעל חום בינוני נמוך.
מוסיפים את השומר ואת השמר במשך 8 עד 10 דקות, עד השומר הוא רך.
מוסיפים את השום ומבשלים 1 דקה.
מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה, מגרדים את כל חתיכות השחמה. מבשלים 2 עד 3 דקות, עד הנוזל מצטמצם בחצי.
מוסיפים את העגבניות עם הנוזל, רסק עגבניות, אורגנו, פרנו, מלח ופלפל למחבת. מבשלים מעל חום בינוני-נמוך, ערבוב מדי פעם, במשך 10 עד 15 דקות.
מסדרים את השרימפס, זנבות למעלה, בשכבה אחת על תערובת העגבניות במחבת. פזר את הפטה באופן שווה על השרימפס. בקערה קטנה, לשלב את פירורי הלחם, פטרוזיליה, וגלידת לימון עם 2 כפות הנותרים של שמן זית ומפזרים על השרימפס.
אופים במשך 15 דקות, עד השרימפס מבושלים ופירורי הלחם הם חום זהוב. לסחוט את המיץ של 1 לימון על השרימפס.
מגישים חם עם לימון הנותרים לחתוך לתוך טריזים.