אמנות האכילה של פולפט di Carne
מתכונים דומים: נקי לאכול צ'ילי קון קרנה (סיר מיידי), Polpette Fritte, ו Polpette di Baccalà.
הוראות
מבשלים את השום בקצת שמן זית או חמאה על אש בינונית-נמוכה עד שהוא שקוף אבל לא צבעוני. הפחיתו את הבשר למשחה מחוספסת במכתש או במעבד מזון, והניחו אותו בקערה גדולה. לרכך את הלחם בקצת חלב או מים במשך כמה דקות, ולאחר מכן לסחוט את רוב הנוזל ולהוסיף את הלחם לבשר, יחד עם שום, גבינה, פטרוזיליה, עשבי תיבול אחרים, ביצים, מלח ופלפל.
טופס בשר מתובל לתוך פולפט, כלומר כדורים על הגודל של תפוז מנדרין קטן שטוח באופן דומה; לגלגל אותם פירורי לחם. (ניתן להחזיק את הפולפטה המצופה בלחם ולא מבושלת במקרר לכמה שעות עד הארוחה.) חום אותם חמאה או שמן על חום בינוני, מפנה, עד מבושל דרך, על 15 דקות.
מוסיפים את המרק, המניה, או רוטב עגבניות, ומבשלים קלות להפחית את הנוזל לרוטב, הופך את הפולפטה שוב.
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.