מתכונים קשורים
בריאותטבעוניצמחוני

איך לחתוך קיווי

מראה חיצוני חום מטושטש מסתיר מהו פנים הפרי הירוק והרך הטעים ביותר. כן, ניחשתם נכון, פרי הקיווי הוא נושא הטעם והתזונה העסיסיים והאקזוטיים שלנו. כאן אנו נספק את הדרך הקלה ביותר לחתוך קיווי בצורה מקצועית כדי להימנע מבזבוז כל אחד מהפרי היפה הזה. במובנים מסוימים, אם אתם לא מכירים קיווי, הם יכולים להיות מעט מאיימים מכיוון שהמראה החיצוני שלהם מתעתע במקצת. לעולם אל תשפוט ספר לפי הכריכה שלו; במקרה זה, אתה עלול להחמיץ אם אתה עושה עם התענוג המתוק הזה!

אחד הדברים הגדולים בקיווי הוא הערך התזונתי המדהים שלהם. מאה גרם של קיווי מספקת לגופנו שפע של ויטמין C, ויטמין B9, מינרלים ויסודות קורט חיוניים.

הקיווי הישן

פרי הקיווי היה פופולרי מאז שושלת סונג של סין של המאה ה-12 והוא פרי יליד של מרכז ומזרח סין. זה ידוע גם בתור 'דמדמנית סינית'.

במהלך מלחמת העולם השנייה הוא הפך לפופולרי לראשונה בקרב חיילים בריטים כשהיו מוצבים בניו זילנד. עם זאת, הכינוי הוא למעשה בהתייחסות לציפור היפה והייחודית המפורסמת בניו זילנד וסמלה של המדינה. כעת זהו פרי אופנתי בכל העולם ומהווה מקור מבריק לאנרגיה נוגדת חמצון בחודשי החורף כאשר אנו הכי זקוקים לה.

איך לבחור קיווי

לקבלת הטעמים הטובים ביותר, נסה לקנות קיווי אורגני אם זמין. הטיפ הטוב ביותר לקנייה הוא לבדוק אם יש בשר חבול או פגום, והם צריכים להרגיש מוצקים, לא קשים.

חיתוך הקיווי

כמה שהם נפלאים, יש לטפל בקיווי בזהירות שכן יש לחתוך את העור המטושטש החיצוני בזהירות ובצורה נכונה כדי שלא נאבד יותר מדי מהבשר הירוק והרך המופלא.

כדי לעזור לך לחתוך את הקיווי המושלם, מעט הכנה עושה דרך ארוכה. הנה כל מה שאתה צריך כדי להפוך את החיים לפשוטים ולהפיק את המרב מהפרי הנהדר הזה.

  1. קרש חיתוך נקי
  2. סכין פירות חדה אחת
  3. מיכל זכוכית עם מכסה הדוק

ודא שקרש החיתוך שלך ניגב והכי טוב להימנע מכל דבר שאולי היה במגע עם בצל או שום! אז כל מה שצריך זה סכין חדה לתוצאות הטובות ביותר וצנצנת זכוכית למקרה שתרצו לקרר את הפירות מאוחר יותר. זה יישמר יום או יומיים במקרר. עכשיו אתה מוכן לגן עדן של סלט פירות!

שיטת החיתוך

  1. שוטפים היטב את הפרי מתחת למים זורמים. הסיבה לכך היא שאתה חותך את הקליפה החיצונית לתוך הפרי הרך ולא רוצה שמשהו יזהם את הפרי הפרוס.
  2. מניחים את הפירות על קרש החיתוך
  3. חותכים את קצה הפריחה והגבעול של הקיווי.
  4. העמידו את הפירות על קצה אחד וחתכו עם הסכין החדה שלכם כלפי מטה דרך הקליפה החיצונית. נסו לשמור כמה שיותר קרוב לעור כדי שלא תבזבזו אף אחד מהפרי הירוק המופלא הזה.
  5. אחת השיטות החלופיות היא לחתוך את הקיווי שביד עם סכין חיתוך, מה שמונע כל מגע עם קרש חיתוך. זה עדיף להשאיר לאלו מכם שבטוחים בסוגים אלה של כישורי ידיים.

הצעות אכילה

מלבד הוספת כתם של צבע וטעם לקערת סלט פירות, קיווי יכול להוסיף נופך מיוחד לקינוחים שונים.

למה לא להוסיף כמה פרוסות על גבי סורבה פירות או לנסות להכין קבב פירות על שיפוד? זוהי דרך מצוינת לגרום לילדים לאכול יותר פירות בריאים בתזונה שלהם!

הערה אחרונה: אם אתה מוצא קיווי במחיר מצוין, הם יכולים להקפיא טוב מאוד. הדבר הטוב ביותר הוא לעקוב אחר עצות החיתוך שלנו ולחתוך אותם לפרוסות ואז פשוט להקפיא בכלי מתאים. קיוויטאסטיק!