אפיית לחם: שיפון עם קימל ופשתן
מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? למתכון צמחוני זה יש 216 קלוריות, 8 גר' של חלבון, ו 6 גרם של שומן למנה. והוא יספק כ 8 מנות. המתכון הזה מכסה %10 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו קמח שיפון, סוכר, מים ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כמה אנשים הכינו את המתכון הזה, ו-39 היו אומרים שזה פגע במקום. הכנת המנה לוקחת כ 3 שעות ו-15 דקות. מתכונים דומים: אפיית לחם: לחם שומשום ופשתן, לחם שיפון דניname, ו דייסת לחם שיפון דנית (Øllebrød).
הוראות
שלב את המים, שמרים, וסוכר בקערה של מערבל לעמוד שלך ולהניח בצד עד שהוא קצף, על 5 דקות.
מוסיף את קמח שיפון, ארוחת פשתן וכמחצית קמח הלחם. מערבבים לשלב, לכסות עם ניילון לעטוף, ולהניח בצד במשך 20 דקות.
ללוש עם הוו הבצק עד לגלוטן מתחיל להתפתח, כ 5 דקות. לאחר מכן מוסיפים את קמח הלחם הנותר, מלח ויוגורט. ללוש עם הוו הבצק עד התערובת היא אלסטית.
מוסיפים את הזרעים והשמן וממשיכים ללוש עד שהשמן משולב והזרעים מופצים היטב בבצק. טופס את הבצק לתוך כדור טפטוף עם קצת שמן זית מעיל. להחזיר את הבצק לקערה, לכסות בניילון נצמד, ולהניח בצד עד הוכפל, על 1 שעה.
קמח את משטח העבודה שלך מחממים התנור שלך ל 350 מעלות.
מפזרים קצת קמח תירס על תבנית אפייה.
הסר את הבצק מהקערה וליצור אותו לצורה המועדפת עליך.
מניחים אותו על תבנית אפייה מוכנה, בצד התפר למטה, ומכסים עם לעטוף פלסטיק. להפריש עד שהוא הוכפל בגודל, כ -30 דקות.
הסר את לעטוף פלסטיק, לחתוך את כיכר לפי הצורך, ואופים ב 350 מעלות עד השחמה יפה, כ 40 דקות.
הסר מהתנור ולתת מגניב לחלוטין על מתלה לפני חיתוך.