בס קלוי פרושוטו עם ירקות סתיו
בס קלוי פרושוטו עם ירקות סתיו עשויה להיות המנה העיקרית שתבוא לכם טוב. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 50 גרם חלבון 37 גרם של שומן, וסך הכל 621 קלוריות. המתכון הזה מכסה %37 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. 3 אנשים הכינו את המתכון הזה והיו עושים את זה שוב. גשו לסופר וקנו שמן זית, מלח כשר ופלפל, רוזמרין ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. נסו ירקות סתיו קלויים, ירקות סתיו קלויים, ו ירקות סתיו קלויים (מתכונים דומים).
הוראות
תראה איך להכין את המתכון הזה.
מחממים התנור ל 400 מעלות.
עבור הירקות, מניחים את דלעת סקווש, תפוחי אדמה, גזר לבן, וגזר על מחבת גיליון טפטוף עם 1/3 כוס שמן זית.
מפזרים 1 כף מלח 1 כפית פלפל ולזרוק יחד.
פרושים בשכבה אחת וצולים במשך 30 דקות, הופכים פעם אחת במהלך הבישול. לאחר 30 דקות, לזרוק עם השום וצלי במשך 10 דקות נוספות, עד שכל הירקות רכים ומתחילים חום.
בינתיים, קו אחר מחבת גיליון עם רדיד אלומיניום, ומניחים מדף אפייה על גבי נייר.
מברישים את פילה הדגים משני הצדדים בשמן זית ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל. לעטוף כל פילה עם פרוסה של פרושוטו כדי ליצור רצועה רחבה סביב מרכז הפילה, חופפים את הקצוות בצד העור. מסדרים את הפילה על המדף עם פרושוטו בצד התפר למטה וצולים במשך 10 עד 15 דקות, עד מבושל בקושי.
בעוד הירקות והדגים נצלים, ממיסים את החמאה על אש בינונית במחבת סאוט בגודל בינוני.
מוסיפים את גבעולי הרוזמרין ומבשלים על אש נמוכה עד שעלי הרוזמרין פריכים והחמאה מתחילה להשחים, כ-5 דקות. השליכו את הרוזמרין, מערבבים במיץ הלימון, ומניחים בצד.
כדי לשרת, מניחים את הדגים על מגש או צלחות בודדות, כפית את חמאת רוזמרין על גבי, ולהקיף עם הירקות.
מקשטים עם פלחי לימון ומגישים חם.