ברוקולי עם שום ורוטב סויה
אם יש לך ברוקולי, שום, פתיתי פלפל, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. זמן הכנת המתכון כ 35 דקות. מתכונים דומים: אספרגוס שומשום ברוטב איולי סויה ושום, אטריות רוטב סויה, ו קבב סטייק סויה דבש עם רוטב לימון כוסברה.
הוראות
שים את שיני השום ושמן בסיר קטן עם תחתית כבדה. מביאים לרתיחה ומבשלים חשפו על אש נמוכה במשך 10 עד 15 דקות, עד השום הוא השחמה במכרז. לכבות את החום ולהוסיף את פתיתי פלפל אדום 1/2 כפית מלח. מיד לשפוך לתוך מיכל חסין חום כדי לעצור את הבישול. אפשר להתקרר לטמפרטורת החדר.
עבור הסלט, בלאנש את פרחי ברוקולי בסיר גדול של מים מלוחים רותחים במשך 2 עד 3 דקות, עד פריך במכרז.
מסננים היטב לטבול מיד לתוך קערה גדולה של מי קרח עד ברוקולי הוא מקורר. תהליך זה מפסיק את הבישול וקובע את הצבע הירוק הבהיר.
בקערה גדולה, לזרוק את הברוקולי עם 1/2 כפית מלח, 1/4 כוס השמן המשמש לבשל את השום, רוטב הסויה, ו 8 או יותר שיני שום מבושל. טעם לתבלינים ומגישים קר או בטמפרטורת החדר.