העוף הצלוי האולטימטיבי
עוף צלוי אולטימטיבי עשויה להיות המנה העיקרית שתבוא לכם טוב. , מתכון זה מכסה 20% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. מתאים ל-6 מנות. מנה אחת מהמנה הזו מכילה בסביבות 41 גרם חלבון , 54 גרם שומן , ובסך הכל 699 קלוריות . 41 אנשים הכינו את המתכון הזה והיו מכינים אותו שוב. אם יש לכם תפוז, קמח, מרק עוף ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך שעתיים ו-10 דקות . בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון ספונקולרי מוצק של 62% . נאצ'וס עוף ליום המשחק האולטימטיבי , 'גלידה' קוקוס קפוא האולטימטיבי עם רוטב שוקולד קשיח , והטירמיסו האולטימטיבי דומים מאוד למתכון הזה.
הוראות
מחממים תנור ל-425 מעלות F.
שוטפים את העוף במים קרירים, מבפנים ומבחוץ. לייבש אותו עם נייר סופג. מחלקים את עשבי התיבול, שומרים 1/2 מהם שלמים. קוצצים דק את החצי השני. בקערה קטנה, מועכים את החמאה הרכה עם עשבי התיבול הקצוצים, עד לאיחוד. משפשפים את חמאת העשבים מתחת לעור, כמו גם את כל החלק החיצוני של העוף. מתבלים את הציפור כולה במלח ופלפל. ממלאים את החלל בתפוז, שום, בצל אחד ושאר עשבי התיבול. קשרו את הרגליים יחד עם חוט מטבח כדי לעזור לשמור על צורתו.
מניחים את העוף, עם החזה כלפי מעלה, בתבנית צלייה.
מכניסים למחבת את הבצל הנותר, שיעזור לצבוע ולטעום את הרוטב.
מניחים את רצועות הבייקון על חזה העוף וצולים 25 דקות.
מוציאים את הבייקון ומזלפים את העוף בטפטופים ומבשלים עוד 25 דקות להשחמת העור. העוף נעשה כאשר מדחום לקריאה מיידית קורא 165 מעלות F כאשר הוא מוכנס לחלק העבה ביותר של הירך (גם רגלי העוף צריכות להתנועע בקלות מהשקעים).
מוציאים את העוף למגש ומניחים לעמוד 10 דקות, כך שהמיץ ישקע בחזרה לתוך הבשר לפני הגילוף.
בינתיים מוציאים את הבצל המרוכך מתבנית הצלייה. הטו את המחבת כך שהטפטופים ייאספו בפינה אחת, מורידים כמה שיותר שומן ומשאירים את הטפטופים.
מניחים את תבנית הצלייה על גבי הכיריים על אש בינונית ולוקחים כף עץ כדי לגרד את הטעם מתחתית התבנית. מערבבים את הקמח לתוך הטפטופים לקבלת משחה דמוית רו.
יוצקים את מרק העוף בשלבים; ממשיכים לערבב כדי להמיס את הקמח בצורה אחידה כדי למנוע גושים. מערבבים פנימה את השרי ומתבלים במלח ופלפל.
להגשה, חורצים את שולחן העוף וסוחטים את התפוזים מהחלל מעל הבשר.
הצעת הגשה: תפוחי אדמה צלויים, גרגיר נחלים ורוטב.