קושימומחה
מוכן ב2 שעות, 10 דק.
מנות6
ציון בריאות10
מגזין

העוף הצלוי האולטימטיבי

העוף הצלוי האולטימטיבי
עוף צלוי אולטימטיבי עשויה להיות המנה העיקרית שתבוא לכם טוב. , מתכון זה מכסה 20% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. מתאים ל-6 מנות. מנה אחת מהמנה הזו מכילה בסביבות 41 גרם חלבון , 54 גרם שומן , ובסך הכל 699 קלוריות . 41 אנשים הכינו את המתכון הזה והיו מכינים אותו שוב. אם יש לכם תפוז, קמח, מרק עוף ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך שעתיים ו-10 דקות . בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון ספונקולרי מוצק של 62% . נאצ'וס עוף ליום המשחק האולטימטיבי , 'גלידה' קוקוס קפוא האולטימטיבי עם רוטב שוקולד קשיח , והטירמיסו האולטימטיבי דומים מאוד למתכון הזה.

הוראות

1
מחממים תנור ל-425 מעלות F.
ציוד שתשתמש בו
1 בצל לבן בינוני, חצוי, בתוספת בצל אחד1 בצל לבן בינוני, חצוי, בתוספת בצל אחד
2
שוטפים את העוף במים קרירים, מבפנים ומבחוץ. לייבש אותו עם נייר סופג. מחלקים את עשבי התיבול, שומרים 1/2 מהם שלמים. קוצצים דק את החצי השני. בקערה קטנה, מועכים את החמאה הרכה עם עשבי התיבול הקצוצים, עד לאיחוד. משפשפים את חמאת העשבים מתחת לעור, כמו גם את כל החלק החיצוני של העוף. מתבלים את הציפור כולה במלח ופלפל. ממלאים את החלל בתפוז, שום, בצל אחד ושאר עשבי התיבול. קשרו את הרגליים יחד עם חוט מטבח כדי לעזור לשמור על צורתו.
מרכיבים שתצטרך
בצל לבן, חצוי, בתוספת 1 בצלבצל לבן, חצוי, בתוספת 1 בצל
מיץ לימון גויה®מיץ לימון גויה®
הודו מבושל מגורר (או עוף)הודו מבושל מגורר (או עוף)
שום גויה®שום גויה®
3 מקלות בייגלה3 מקלות בייגלה
שבבי עץ מושרים (מקיט, היקורי או אלמון), אופציונלישבבי עץ מושרים (מקיט, היקורי או אלמון), אופציונלי
1 וחצי כפיות שום כתוש של GOYA® או 3 שיני שום טריות, קצוצות דק1 וחצי כפיות שום כתוש של GOYA® או 3 שיני שום טריות, קצוצות דק
אורז ארוך במיוחד של קנילה®אורז ארוך במיוחד של קנילה®
2 3/4 אונקיות (75 גרם) סולטנות זהובות2 3/4 אונקיות (75 גרם) סולטנות זהובות
ציוד שתשתמש בו
3 ראשי שום, חצויים אופקית3 ראשי שום, חצויים אופקית
אבקת ציר עוף של גויה®אבקת ציר עוף של גויה®
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסהכמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
3
מניחים את העוף, עם החזה כלפי מעלה, בתבנית צלייה.
מרכיבים שתצטרך
מיץ לימון גויה®מיץ לימון גויה®
ציוד שתשתמש בו
כרוב סגול, פרוס דקכרוב סגול, פרוס דק
4
מכניסים למחבת את הבצל הנותר, שיעזור לצבוע ולטעום את הרוטב.
מרכיבים שתצטרך
1 וחצי כפיות שום כתוש של GOYA® או 3 שיני שום טריות, קצוצות דק1 וחצי כפיות שום כתוש של GOYA® או 3 שיני שום טריות, קצוצות דק
בקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולקבקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולק
ציוד שתשתמש בו
דַק-דַק-
5
מניחים את רצועות הבייקון על חזה העוף וצולים 25 דקות.
מרכיבים שתצטרך
מיץ לימון גויה®מיץ לימון גויה®
10 אונקיות הודו מבושל פרוס דק, מגורר10 אונקיות הודו מבושל פרוס דק, מגורר
6
מוציאים את הבייקון ומזלפים את העוף בטפטופים ומבשלים עוד 25 דקות להשחמת העור. העוף נעשה כאשר מדחום לקריאה מיידית קורא 165 מעלות F כאשר הוא מוכנס לחלק העבה ביותר של הירך (גם רגלי העוף צריכות להתנועע בקלות מהשקעים).
מרכיבים שתצטרך
מיץ לימון גויה®מיץ לימון גויה®
10 אונקיות הודו מבושל פרוס דק, מגורר10 אונקיות הודו מבושל פרוס דק, מגורר
ציוד שתשתמש בו
רוטב חם שמן שומשוםרוטב חם שמן שומשום
7
מוציאים את העוף למגש ומניחים לעמוד 10 דקות, כך שהמיץ ישקע בחזרה לתוך הבשר לפני הגילוף.
מרכיבים שתצטרך
מים כדי לאפשרמים כדי לאפשר
8
בינתיים מוציאים את הבצל המרוכך מתבנית הצלייה. הטו את המחבת כך שהטפטופים ייאספו בפינה אחת, מורידים כמה שיותר שומן ומשאירים את הטפטופים.
מרכיבים שתצטרך
1 וחצי כפיות שום כתוש של GOYA® או 3 שיני שום טריות, קצוצות דק1 וחצי כפיות שום כתוש של GOYA® או 3 שיני שום טריות, קצוצות דק
ציוד שתשתמש בו
כרוב סגול, פרוס דקכרוב סגול, פרוס דק
9
מניחים את תבנית הצלייה על גבי הכיריים על אש בינונית ולוקחים כף עץ כדי לגרד את הטעם מתחתית התבנית. מערבבים את הקמח לתוך הטפטופים לקבלת משחה דמוית רו.
מרכיבים שתצטרך
שקית גדולה אחת של צ'יפס טורטיה בטעם לייםשקית גדולה אחת של צ'יפס טורטיה בטעם ליים
ציוד שתשתמש בו
כרוב סגול, פרוס דקכרוב סגול, פרוס דק
1 כוס אגוזי מלך, טחונים גס1 כוס אגוזי מלך, טחונים גס
2 (14 אונקיות) פחיות, שעועית קנלוני, סחוטה2 (14 אונקיות) פחיות, שעועית קנלוני, סחוטה
10
יוצקים את מרק העוף בשלבים; ממשיכים לערבב כדי להמיס את הקמח בצורה אחידה כדי למנוע גושים. מערבבים פנימה את השרי ומתבלים במלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
צ'יפס טורטיה בטעם לייםצ'יפס טורטיה בטעם ליים
שעועית מטוגנת מחדש, מחוממת היטב, מוסיפים מעט ציר עוף או מים כדי לאפשר מרקם חלק למריחהשעועית מטוגנת מחדש, מחוממת היטב, מוסיפים מעט ציר עוף או מים כדי לאפשר מרקם חלק למריחה
קליפת אבטיח כבוש, 1 צנצנתקליפת אבטיח כבוש, 1 צנצנת
שקית גדולה אחת של צ'יפס טורטיה בטעם לייםשקית גדולה אחת של צ'יפס טורטיה בטעם ליים
11
להגשה, חורצים את שולחן העוף וסוחטים את התפוזים מהחלל מעל הבשר.
מרכיבים שתצטרך
מים כדי לאפשרמים כדי לאפשר
3 מקלות בייגלה3 מקלות בייגלה
12
קושי: קל
13
הצעת הגשה: תפוחי אדמה צלויים, גרגיר נחלים ורוטב.
מרכיבים שתצטרך
תפוח אדמה צלויתפוח אדמה צלוי
לא מגן מקומילא מגן מקומי
6 שיני שום גדולות פרוסות דקות6 שיני שום גדולות פרוסות דקות