הפרוזן יוגורט הקל ביותר עם מערבולת אוכמניות
הפרוזן יוגורט הקל ביותר עם מערבולת אוכמניות נטול גלוטן, וצמחוני קינוח. מנה אחת מכילה 253 קלוריות, 9 גרם של חלבון ו1 גרם של שומן. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים. המתכון הזה מכסה %9 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. לכי לחנות וקחי שעועית וניל, סוכר מגורען, יוגורט יווני עם חלב מלא ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 6 שעות ו-45 דקות. מתכונים דומים: גלידת יוגורט מערבולת אוכמניות, פרוזן יוגורט מערבולת תות, ו עוגת יוגורט קפוא מערבולת פטל.
הוראות
מניחים את האוכמניות, תרמיל וניל, ו 1/2 כוס הסוכר בסיר בינוני על חום בינוני-נמוך. מבשלים, ערבוב מדי פעם, עד הסוכר מתמוסס ואת פירות יער להתחיל להפריש המיצים שלהם, על 7 דקות.
הסר את המחבת מהחום, ואז לרסק את פירות יער בעדינות עם מחית תפוחי אדמה, שמירה על חלק מהם ללא פגע.
מעבירים את התערובת לקערה בינונית חסינת חום, כיסוי, ומניחים במקרר עד מקורר לחלוטין, כ 2 שעות.בינתיים, לטאטא את זרעי וניל שמורות, הנותרים 3/4 כוס סוכר, ושני יוגורטים יחד בקערה בינונית. מכסים ומקררים עד תערובת ברי מוכן.
הסר ולהשליך את תרמיל וניל מתערובת ברי. מסננים את התערובת דרך מסננת בסדר רשת להגדיר מעל קערה בינונית. להזמין את המיצים לשימוש אחר (או לטפטף על פרוזן יוגורט בעת ההגשה). הניחו בצד את הגרגרים המתוחים.להקפיא את תערובת היוגורט במכונת גלידה על פי הוראות היצרן.בעוד היוגורט הוא עדיין בבסיס הקפוא של מכונת הגלידה, לקפל את פירות יער מתוחים עם מרית גומי, להיזהר לא overmix.
מגישים מיד יוגורט רך, או להעביר מיכל אטום להקפיא עד מוצק. (אפשר לפרוזן יוגורט לשבת בטמפרטורת החדר במשך 15 דקות לפני ההגשה אם קפוא מוצק.) כף לתוך מנה קטנה העליון עם אוכמניות טריות ומיצי אוכמניות שמורות, אם תרצה בכך.