חציל פרמזן: Parmigiana di Melanzane
גשו לסופר וקנו חצילים, עלי טימין, מלח ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש ב המלח אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,מתכון איבודי תפוח כקינוח. מתכון לאוהדים של מזון ים תיכוני. נסו חציל פרמזן (Melanzane alla Parmigiana), Parmigiana di Melanzane (פרמזן חצילים) ורוטב עגבניות עשב טרי, ו חציל, עגבניות ופרמזן אופים (Malanzane alla Parmigiana) (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים התנור ל 350 מעלות F.
לשטוף ומגבת לייבש את החצילים. חותכים את החצילים אופקית על 1/4 אינץ ' עבה.
מניחים את הפרוסות במסננת גדולה, מפזרים מלח ומניחים בצד לנוח על 30 דקות.
מסננים ושוטפים את החצילים ויבשים על מגבות.
במחבת סאוט, מחממים שמן זית כתית מעולה עד שרק מעשנים. לחץ על חתיכות חצילים סחוט לתוך תערובת פירורי לחם מתובל לטגן עד חום זהוב בהיר משני הצדדים. חזור עם כל החלקים. על גיליון עוגיות לפרוס את 4 חתיכות גדולות של חצילים.
מניחים 2 כפות של רוטב עגבניות על כל חתיכה ומניחים פרוסה דקה של מוצרלה על גבי כל אחד.
מפזרים פרמזן, העליון כל אחד עם החלק הקטן הבא של חצילים, ואז רוטב ואז מוצרלה. חזור על תהליך השכבות עד שכל החומרים שימשו, מסיימת שוב עם Parmigiano.
מניחים את המחבת בתנור ואופים עד החלק העליון של כל ערימה קטנה הוא חום זהוב תוסס, על 15 דקות.
בסיר 3 ליטר, מחממים את שמן הזית על אש בינונית.
מוסיפים את הבצל והשום ומבשלים עד חום זהוב רך וקליל, על 8 עד 10 דקות.
מוסיפים את הקורנית והגזר ומבשלים 5 דקות יותר, עד שהגזר רך למדי.
מוסיפים את העגבניות ואת המיץ ומביאים לרתיחה, ערבוב לעתים קרובות. מנמיכים את החום ומבשלים במשך 30 דקות עד עבה כמו דגנים חמים. מתבלים במלח ומגישים.
רוטב זה מחזיק 1 שבוע במקרר או עד 6 חודשים במקפיא.