חצילים וטופו קארי
אם יש לך בערך 30 דקות לבלות במטבח, חצילים וטופו קארי עשוי להיות מתכון מדהים ללא גלוטן, ללא חלב, צמחוני לקטו אובו וטבעוני לנסות. תמורת 2.59$ למנה מקבלים מנה עיקרית שמגישה 4. מנה אחת מהמנה הזו מכילה כ-15 גרם חלבון, 38 גרם שומן ובסך הכל 505 קלוריות. למתכון הזה מ- Foodnetwork יש 21 מעריצים. אם יש לכם עגבניות משומרות, אבקת קארי, מלח ופלפל כשר וחופן מרכיבים נוספים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זהו מתכון זול למדי עבור חובבי אוכל הודי. עם ציון ספונקולרי של 91%, המנה הזו מרהיבה. אם אהבתם את המתכון הזה, תסתכל על המתכונים הדומים הבאים: קארי חצילים טופו, קארי חצילים וטופו וקארי חצילים וטופו.
הוראות
מחממים 1 כף שמן צמחי בסיר על אש בינונית-גבוהה.
מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מתרכך, כ-5 דקות. בינתיים, טוחנים את השום, הג'ינג'ר, הג'לפנו ו-1 עד 2 כפות מים במעבד מזון מיני עד שנוצרת משחה.
מסננים את העגבניות, שומרים את המיץ; מרסקים גס את העגבניות בקערה נפרדת.
מוסיפים לסיר את 2 כפות השמן הצמחי הנותרות ואת החציל; לבשל 2 דקות.
מוסיפים את משחת השום-ג'ינג'ר ומבשלים, תוך ערבוב, עוד 2 דקות.
מוסיפים את אבקת הקארי והעגבניות (אך לא את המיץ) ומבשלים, תוך ערבוב, דקה אחת.
מוסיפים את מיץ העגבניות ו-1 כוס מים ומבשלים עד לצמצום קל, כ-3 דקות.
מוסיפים את חלב הקוקוס והטופו; מבשלים עד שהחציל רך מאוד, כ-5 דקות.
מוסיפים את התרד ומבשלים עד שהוא נבול, כדקה. מתבלים במלח ופלפל.
מגישים עם אורז, אם רוצים.
צילום מאת אנטוניס אכילאוס
יין מומלץ: ריזלינג, Gruener Veltliner, ורוד נוצץ
ריזלינג, Gruener Veltliner ורוזה נוצץ הם הבחירות המובילות שלי להודי. היין הטוב ביותר לאוכל הודי יהיה תלוי במנה, כמובן, אך ניתן להגיש את המנות הללו מצונן ובעל מתיקות מסוימת כדי להשלים את החריפות והטעמים המורכבים של מגוון רחב של מנות מסורתיות. יין אחד שאתה יכול לנסות הוא NV Solera Cream Sherry. יש לו 4.5 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה כ-17 דולר.
NV Solera Cream Shery
ל-Solera Cream Shery יש גוון ענבר מבריק ונחושת עמוק. עם ניחוחות חמאה ופקאן, ניחוחות האגוזים המלוחים המתוקים והתבלינים החומים נושאים מבטא קרמלי מורכב. כניסה מתוקה מובילה לחך מעוגל, שופע, בעל גוף בינוני עם סיומת ארוכה ומלאת טעם.