טארט תפוזים, סגנון קאפרי: Torta d'Arancia di Capri
לעולם לא תוכל לקבל יותר מדי מתכוני אכילה, אז נסו טארט תפוזים, בסגנון קאפרי: טורטה ד'ארנסיה די קאפרי. המתכון הצמחוני הואינו מכיל גלוטן, ולקטו אובו מגיש 12 ומחירו 88 סנט למנה. מנה אחת מכילה 314 קלוריות, 4 גרם חלבון ו-19 גרם שומן. למתכון הזה מ- Foodnetwork יש 1 מעריצים. אם יש לכם גרידת תפוז, מיץ תפוזים, ליקר תפוזים ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. מההכנה ועד הצלחת, מתכון זה לוקח כשעתיים ו-25 דקות. בכל מקרה, החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 13%. הציון הזה לא כל כך גדול. אם אהבתם את המתכון הזה, תסתכל על המתכונים הדומים הבאים: פסטה קאפרי עוף, עוגת קאפרי שוקולד, ותגיד כן לקאפרי סאן וצ'יפס קרמל תפוחים.
הוראות
בקערה בינונית מערבבים את הקמח, המלח, הסוכר וגרידת הלימון.
חותכים את החמאה לתוך החומרים היבשים עד שהתערובת מזכירה פירורים גסים. מערבבים בקערה קטנה את הביצה, החלמון, הליקר וסוכר הקונדיטורים ומערבבים את התערובת לתערובת הקמח בעזרת מזלג עד שהיא מתאחדת. הופכים את התערובת על קרש מקומח ומעבדים בעדינות את התערובת עד שנוצר בצק. מהדקים את הבצק לצורת דיסק בקוטר של כ-6 ס"מ, עוטפים היטב בניילון נצמד ומקפיאים ל-15 דקות.
מוציאים מהמקפיא ומגלגלים במהירות את הבצק כך שימלא תבנית טארט משומנת בחמאה בגודל 12 עד 14 אינץ'.
מניחים את הבצק בתבנית, קוטמים את השוליים, עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.
מחממים את התנור ל-400 מעלות F.
מוציאים את המאפה מהמקרר ודוקרים את כולו במזלג.
אופים במשך 10 דקות, מנמיכים את החום ל-375 מעלות F וממשיכים לאפות עוד 10 עד 15 דקות, עד להזהבה.
מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר. שימוש בחרוזי אפייה יעזור להגדיר את הקליפה ולמנוע הצטמקות.
להכנת המילוי, מערבבים בקערה בינונית את מיץ התפוזים, הקליפה, הסוכר והמסקרפונה ומקציפים היטב.
מוסיפים את הביצים 1 בכל פעם וממשיכים לטרוף. לאחר הוספת כל הביצים, טורפים פנימה את הליקר.
יוצקים את המילוי לתוך קליפת הבצק המצונן ואופים בחום של 350 מעלות צלזיוס במשך 40 עד 50 דקות, עד שהקרם מתייצב. מניחים להתקרר לאבק בסוכר קונדיטורים.
יין מומלץ: יין מבעבע, ורוד נוצץ
אנטיפסטי עובד ממש טוב עם יין מבעבע ורוזה מבעבע. אם אתה מגיש מבחר של מתאבנים, אתה לא יכול להשתבש עם אלה. שניהם מאוד ידידותיים לאוכל ומשלימים מגוון טעמים. יין אחד שתוכלו לנסות הוא Famille Vincent Cremant de Bourgogne. יש לו 4 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה כ-24 דולר.
Famille Vincent Cremant de Bourgogne
מענבי השרדונה נוצץ זה מעניק ברית לרעננות, גוף וחלקות. הקרמנט ברוט יבש ומציע בועות עדינות (1.5 מיליון/30 דקות - ספרנו אותן אבל אתם לא חייבים להאמין לי בשביל זה!), רמזים לפרחים באף, פריכים ופירותיים בחך. זוהי קלאסיקה נהדרת לכל אירוע חגיגי.