איך לבשל נבטי בריסל על כיריים?

נבטי בריסל הם ירק נהדר שבאמת תופס אגרוף טעם רציני! מה שלא תחליטו לעשות עם ירק העל הזה, טוב לדעת עליו מעט, והוא בהחלט ראוי ליותר מסתם הופעת חג המולד במטבחים שלנו!

למה בריסל?

נבט הבריסל הוא למעשה, חבר בקבוצת הכרובים הזנים, מה שבעצם אומר שהוא כרוב זעיר שתורבת לאכילה. ממקורותיו הים תיכוניים, הוא נכנס למטבח שלנו והפך למוצר מצרך בצפון, במיוחד בבריסל בערך מהמאה ה-13. הנבט הצנוע הוא מאותו המין של ירקות ירוקים כמו ברוקולי, קייל וכרוב. אנו יכולים לראות מאופיו העלים את קווי הדמיון לכרוב, אך יש לו טעם מאוד מובהק משלו.

ישנם זנים רבים של נבט בריסל הגדל לאורך כל השנה. ישנם, למעשה, למעלה מ-100 זנים תרבותיים שונים המיוצרים מסוף חודשי הקיץ ועד תחילת האביב.

אם יש לך הזדמנות, שאל את השוק המקומי שלך לגבי מתי זנים מסוימים זמינים, כדי שתוכל ליהנות מירק הכוכב הזה לעתים קרובות יותר!

תענוגות עונתיים בביס

בואו נהיה כנים, נבט בריסל הוא שם נרדף לסעודה לחג המולד, אבל יש כל כך הרבה זנים טעימים לשקול.

כנראה הזן הידוע ביותר הוא ה-Cryptus, אותו נוכל לרכוש בחודש דצמבר ומאופיין בעלה חיצוני מצומצם. ה-Abacus, שנקטף באוגוסט וספטמבר, הוא עוד סוג פופולרי ואל תשכחו את זני Petrus ו-Splendid הירוק הכהה. נכון שבוודאי תצטרכו לשאול אילו זנים אתם קונים, אבל זה יכול להיות כיף להכיר קצת יותר על המוצר המשובח הזה.

הכנת הנבט!

הדבר הנהדר בנבט הבריסל הוא שההכנה פשוטה ככל שתהיה! ממש לא צריך לעשות יותר מדי מלבד לחתוך את בסיס הנבט. בסיס הנבט הוא בבירור הקצה שהיה מחובר לגזע הראשי של הצמח, קצת כמו ענבים על גפן. קצה הבסיס בדרך כלל הופך מעט יבש וקשוח, וזו הסיבה שצריך פשוט לקצץ אותו. עם זאת, היזהר לא לבזבז אף ירקות מזין זה. מלבד לשטוף במים ולהסיר את העלים החיצוניים היבשים יותר, זהו זה שאתה מוכן כעת לחלוטין.

הלבנה, הרתחה ובישול

רוב השפים בטח יסכימו שכל מה שתעשו עם נבטי הבריסל שלכם, בין אם מטגנים במחבת או לא, רצוי להלבין את הנבטים שלכם לכמה דקות. היתרון הגדול של הלבנה לכמה דקות הוא שהיא תעניק לנבט את הצבע הירוק הבוהק הפנטסטי הזה וירכך את הירק המוצק והצפוף למדי.

אם כל מה שהמנה שלך דורשת הוא להרתיח אותם, פשוט אפשר 5 עד 6 דקות לפני בדיקה עם סכין חדה כדי לראות אם הם רכים וקלים לחתוך.

אין צורך לקלף או להשרות נבטים, וכפי שאמרנו, אין צורך לחתוך את הבסיסים, למרות שזה בהחלט יכול להיות מסורתי בבתים מסוימים! המשמעות של החיתוך עשויה להיות שהמים יהפכו את הנבט לרטוב; זה בדיוק מה שאנחנו לא רוצים בצלחות שלנו!

בישול נבטי בריסל על כיריים

שיטת הרתחה בסיסית

מניחים את הנבטים הירוקים והטריים שלך בתבנית. מוסיפים כמה סנטימטרים של מים וקורט מלח. טיפ אחד הוא להשתמש במחבת רחבה יותר, כך שהנבטים יתפזרו בצורה אחידה יותר ואז אין צורך להערים אותם. מכסים במכסה, מביאים לרתיחה ומבשלים 5-6 דקות. עדיף לבדוק אותם לפני תום זמן הבישול כדי לראות עד כמה הם יציבים ואם הבישול צריך להפסיק. מסננים את המים, שמים בקערה, מוסיפים חמאה ומתבלים לפי הטעם.

עצה חשובה אחת היא להימנע מבישול ארוך מדי, שכן זה ייצור ריח חזק יותר ויפחית את טריות הטעמים. לכן, מומלץ לבדוק אותם לאחר 3 או 4 דקות כדי לראות איך הם מסתדרים.

באופן טבעי, אפשר לחתוך אותם לשניים כדי לצמצם את זמן הבישול ולהרתיח או לאדות אותם על הכיריים.

רעיונות למתכונים עם נבטי בריסל!

אמנם אין שום דבר רע בשימוש בנבטי בריסל בצד שליד צלי יום ראשון שלך, אבל אתה יכול בקלות להעניק עוד יותר טעמים לטעם הירוק הדחוס הזה.

למה לא להוסיף כמה ערמונים או שקדים קצוצים לתערובת? אפשר להשחים או לקלות את האגוזים לפני שמוסיפים לקערת נבטים. עוד טיפ מעניין על המסורתי הוא להוסיף כמה פתיתי צ'ילי ואולי קצת שום ולערבב את הכל כמו סלט חורפי. השמיים הם הגבול לירק הקטן אך האדיר הזה!