כרוב ממולא חמוץ מתוק
כרוב ממולא מתוק חמוץ דורש בערך 5 שעות אם יש לך בצל, אורז, קטשופ, ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתה יכול לעשות את זה. . וזה טוב. מתכונים דומים: כרוב ממולא חמוץ מתוק, כרוב חרדל ממולא חמוץ מתוק, ו כרוב ממולא לחמניות עם רוטב חמוץ מתוק.
הוראות
מביאים את האורז והמים לרתיחה בסיר על חום גבוה. להפחית את החום בינוני-נמוך, לכסות, ומבשלים עד שהאורז רך והנוזל נספג, 20 עד 25 דקות.
ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה. מרתיחים את ראשי הכרוב, אחד בכל פעם, עד מתרכך אבל עדיין מוצק, על 5 דקות.
הסר ולתת מגניב במשך 15 דקות.
מערבבים את בשר בקר טחון, ביצים, אורז מבושל, 1 1/2 כפיות שום אבקה, מלח ופלפל, ו 1/2 כוס קטשופ בקערה.
מערבבים עם הידיים עד בשילוב טוב.
הכן את עלי הכרוב על ידי גילוח חתך של הווריד הגדול במרכז העלים כך שיהיה קל יותר לגלגל אותם.
מניחים כפית גדושה של המילוי במרכז העלה. מקפלים את הקצוות שמאלה וימינה לגלגל את העלה מלמטה, ויוצרים גליל הדוק. מאובטח עם קיסמים במידת הצורך. המשיכו למלא ולגלגל את העלים; שמרו את עלי הכרוב הקטנים והניחו אותם בצד.
קוצצים את עלי הכרוב השמורים.
מניחים את הכרוב הקצוץ בסיר גדול.
מוסיפים את הבצל פרוס, עגבניות מרוסקות, צימוקים, מלח חמוץ( אבקת חומצת לימון), מלח ופלפל, קטשופ 1/2 כוס, ואת הנותרים 1/2 כפיות שום אבקה. מערבבים ב 1/2 כוס סוכר לבן ומביאים את התערובת לרתיחה.
לטעום את הרוטב ולהתאים את המתיקות, אם תרצה, על ידי הוספת 1/2 כוס נוספת של סוכר.
מניחים את הכרוב מתגלגל לתוך הרוטב.
יוצקים את שארית 1 כוס קטשופ על גבי הלחמניות. מכסים את הסיר, ולהפחית את החום לרתיחה.
מבשלים את הלחמניות במשך 3 שעות, צולה את הלחמניות כל חצי שעה.