כרובית ותבשיל גזר
זה יכול להיות מהנה בכל עת, אבל זה טוב במיוחד עבור סתיו. גשו לסופר וקנו חמאה, קרקרים עגולים, כרובית ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 40 דקות. . , שהוא מוצק. נסו כרובית-תבשיל גזר, כרובית & מחית גזר, ו כרובית וסלט גזר (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים את התנור ל 350 מעלות F (175 מעלות C).
להביא על 2 סנטימטרים של מים לרתיחה בסיר גדול.
מוסיף כרובית וגזר, ומרתיחים במשך כ 7 דקות, עד מזלג מכרז.
מסננים היטב, ולהעביר לתבנית אפייה 9x13 אינץ'.
בעוד הירקות מבשלים, לשלב את חלמונים ביצה, מלח, מיץ לימון ורוטב פלפל חריף בבלנדר או מעבד מזון. להתמזג במשך כמה שניות כדי לערבב, ולאחר מכן להמשיך להתמזג תוך לשפוך לאט 1/2 כוס חמאה מומסת חמה. המשך מיזוג עד מעובה.
יוצקים את הרוטב הזה על הירקות בתבנית האפייה. מערבבים יחד את פירורי קרקר וחמאה שנותרה; מפזרים על החלק העליון של התבשיל.
אופים במשך 20 דקות בתנור שחומם מראש, או עד התבשיל מבעבע, והחלק העליון קלוי.