לחם שיפון רציני
מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? למתכון צמחוני זה יש 189 קלוריות, 8 גר' של חלבון, ו 5g של שומן למנה. מתאים ל-8 מנות. מתכון זה מ רציני אוכל יש 22 אוהדים. זמן הכנת המתכון כ 2 שעות ו -40 דקות. אם יש לכם שמן זית, חלב חמאה, מלח, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. מתכונים דומים: לחם שיפון דניname, דייסת לחם שיפון דנית (Øllebrød), ו לחם שיבולת שועל (מכונת לחם/אופה לחם).
הוראות
בקערה של מערבל לעמוד, לשלב חלב חמאה, שמרים מיידיים, קמח שיפון, קמח שיבולת שועל, קמח לחם, גלוטן חיטה. ללוש על מהירות נמוכה עד התערובת חלקה, על 10 דקות. זה לא יהיה גמיש כמו בצק חיטה, וזה יהיה קצת דביק.
מוסיפים מלח, שמן זית, שומשום וזרעי קימל. להמשיך ללוש עד המרכיבים משולבים לחלוטין, כ 5 דקות יותר. מכסים את הקערה ומניחים בצד עד שהבצק מכפיל את גודלו, כשעה.
התאם מתלה תנור למתלה באמצע ולחמם מראש את התנור ל 177° ומפזרים קצת קמח תירס על תבנית אפייה. קמח משטח העבודה שלך ולהפוך את הבצק. ללוש את הבצק בקצרה וליצור אותו לכדור.
מניחים את הכדור, בצד התפר למטה, על תבנית אפייה מוכנה. מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד עד שמכפילים את גודלם, כ-30 דקות.
הסר פלסטיק לעטוף ואופים עד הבצק הוא השחמה יפה, על 35 דקות.
הסר את הלחם מהתנור להתקרר לחלוטין על מתלה לפני חיתוך.