לימפא שוודי (לחם שיפון)
המתכון השוודי Limpa (לחם שיפון) מוכן כ 1 שעה ו 34 דקות וזה בהחלט מדהים צמחוני ומתאים לאוהבי מזון סקנדינבי. ללחם הזה יש 386 קלוריות, 8 גר' של חלבון, ו 8 גרם של שומן למנה. המתכון הזה מכסה %17 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 16 מנות. אם יש לכם שמרים דחוסים עוגה, חמאה, קמחוקומץ של מרכיבים אחרים, הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. מתכונים דומים: לחם לימפא שוודי, לחם שיפון (שיפון) שוודי, ו לחם שיפון דניname.
הוראות
בסיר, מערבבים יחד מולסה, מים, סוכר חום, שומר ומלח. להביא לנקודת רתיחה, ואז לבשל בעדינות, חשוף, במשך 5 דקות.
ממיסים שמרים במים פושרים 1/2 כוס.
מוסיפים תערובת דבשה מקוררת ומערבבים היטב. מערבבים בקמח השיפון. הכה עד חלקה. לכסות ולתת לעלות בטמפרטורת החדר לילה, על 9 עד 10 שעות.
בבוקר מוסיפים 5 כוסות קמח לבן, ומניחים 1/2 כוס על בד מאפה או לוח ללוש. מוציאים את הבצק ולשים עד חלק וגמיש.
מניחים בקערה משומנת, מכסים, ולתת לעלות עד כפול בגודל, 2 עד 2 1/2 שעות.
חותכים את הבצק לשניים וצורה ל 2 כיכרות (עגול הוא מסורתי יותר).
מקום ב 2 משומן 9 אינץ מחבתות עוגה. מכסים במטלית נקייה ולתת לעלות עד אור, על 2 שעות.
מחממים תנור ל 350 מעלות F.
אופים במשך 45 עד 55 דקות.
הסר מברשת צמרות עם חמאה מומסת.