קושימומחה
מוכן ב1 ש, 34 דק.
מנות16
ציון בריאות12
מגזין

לימפא שוודי (לחם שיפון)

לימפא שוודי (לחם שיפון)
המתכון השוודי Limpa (לחם שיפון) מוכן כ 1 שעה ו 34 דקות וזה בהחלט מדהים צמחוני ומתאים לאוהבי מזון סקנדינבי. ללחם הזה יש 386 קלוריות, 8 גר' של חלבון, ו 8 גרם של שומן למנה. המתכון הזה מכסה %17 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 16 מנות. אם יש לכם שמרים דחוסים עוגה, חמאה, קמחוקומץ של מרכיבים אחרים, הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. מתכונים דומים: לחם לימפא שוודי, לחם שיפון (שיפון) שוודי, ו לחם שיפון דניname.

הוראות

1
בסיר, מערבבים יחד מולסה, מים, סוכר חום, שומר ומלח. להביא לנקודת רתיחה, ואז לבשל בעדינות, חשוף, במשך 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
כָּתֵףכָּתֵף
4 כוסות קמח חיטה4 כוסות קמח חיטה
2 קילו פטריות יער מגוונות, או כל סוג שאתה אוהב, נבקע ופרוס2 קילו פטריות יער מגוונות, או כל סוג שאתה אוהב, נבקע ופרוס
פרוסות דקות (אך לא מגולחות) של פרושוטו די פארמה או פנצ'טהפרוסות דקות (אך לא מגולחות) של פרושוטו די פארמה או פנצ'טה
(או או רגיל)(או או רגיל)
ציוד שתשתמש בו
חטיפים כל אחד) שוקולד מריר 70% קקאו, קצוץחטיפים כל אחד) שוקולד מריר 70% קקאו, קצוץ
2
הסר מהחום והוסף התקצרות.
מרכיבים שתצטרך
כוסות תמרים קצוצים (בערךכוסות תמרים קצוצים (בערך
3
תן לעמוד עד פושר.
4
ממיסים שמרים במים פושרים 1/2 כוס.
מרכיבים שתצטרך
פרוסות דקות (אך לא מגולחות) של פרושוטו די פארמה או פנצ'טהפרוסות דקות (אך לא מגולחות) של פרושוטו די פארמה או פנצ'טה
1 1/4 כוסות מים חמים (112 עד 118 מעלות F/44 עד 48 מעלות צלזיוס)1 1/4 כוסות מים חמים (112 עד 118 מעלות F/44 עד 48 מעלות צלזיוס)
5
מוסיפים תערובת דבשה מקוררת ומערבבים היטב. מערבבים בקמח השיפון. הכה עד חלקה. לכסות ולתת לעלות בטמפרטורת החדר לילה, על 9 עד 10 שעות.
מרכיבים שתצטרך
אבקת סוכר, לפי הצורך (בערךאבקת סוכר, לפי הצורך (בערך
4 כוסות קמח חיטה4 כוסות קמח חיטה
6
בבוקר מוסיפים 5 כוסות קמח לבן, ומניחים 1/2 כוס על בד מאפה או לוח ללוש. מוציאים את הבצק ולשים עד חלק וגמיש.
מרכיבים שתצטרך
שיבולת שועל (מהירה או רגילה)שיבולת שועל (מהירה או רגילה)
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דקשום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
7
מניחים בקערה משומנת, מכסים, ולתת לעלות עד כפול בגודל, 2 עד 2 1/2 שעות.
ציוד שתשתמש בו
פלפלים חריפים, ללא גרעינים וחתוכים לקוביות (מומלץ: פפדיו)פלפלים חריפים, ללא גרעינים וחתוכים לקוביות (מומלץ: פפדיו)
8
חותכים את הבצק לשניים וצורה ל 2 כיכרות (עגול הוא מסורתי יותר).
מרכיבים שתצטרך
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דקשום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
9
מקום ב 2 משומן 9 אינץ מחבתות עוגה. מכסים במטלית נקייה ולתת לעלות עד אור, על 2 שעות.
10
מחממים תנור ל 350 מעלות F.
ציוד שתשתמש בו
ועוד לקישוט (1 כוס קרמל, פלוס 1 כפית פלור דה סל)ועוד לקישוט (1 כוס קרמל, פלוס 1 כפית פלור דה סל)
11
אופים במשך 45 עד 55 דקות.
ציוד שתשתמש בו
ועוד לקישוט (1 כוס קרמל, פלוס 1 כפית פלור דה סל)ועוד לקישוט (1 כוס קרמל, פלוס 1 כפית פלור דה סל)
12
הסר מברשת צמרות עם חמאה מומסת.
מרכיבים שתצטרך
(65 עוגיות)(65 עוגיות)