למטה ומלוכלך פסטה E Cecci
אם יש לך פרמזן, שמן זית, מרק עוף, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. נסו חי מלוכלך, מרטיני מלוכלך סו, ו דיאנה המלוכלכת (מתכונים דומים).
הוראות
חותכים אנשובי, בערך קוצצים עגבניות.
מעל חום בינוני, שום מטגן, אנשובי ושני ספרי רוזמרין עד האנשובי נמסים.
Sautee 10 או 15 דקות, עד העגבניות מבושלים לחלוטין. מלח לפי הצורך.
להגדיל את החום ולהוסיף פחית אפונים, עם מים בפחית, וכמה כוסות מים רותחים או מרק עוף מחומם.
להוסיף ענף אחרון של רוזמרין. מביאים לרתיחה רכה.
להוסיף פסטה. הנוזל צריך בקושי לכסות את הפסטה. להפחית את החום כדי רתיחה בריאה לבשל עד דקה אחת פחות מאשר החבילה ממליצה.
מוסיפים מים או מרק במידת הצורך. אבל זכור, המרק צריך להיות עבה, ולכן להוסיף את הכמות הקטנה ביותר של נוזל אפשרי שעדיין מאפשר פסטה לבשל.
כאשר הפסטה נעשית-לטעמי פחות נעשה מהרגיל-כף לקערות.
מוסיפים פרמזן מגורר, פלפל טחון וכמה טיפות של שמן זית טוב. מושלם.