מחית לפת מרוחה בחמאה
אם יש לכם חלב, לפת, מלח כשר ופלפל, ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתם יכולים להכין את זה. זמן הכנת המתכון כ 55 דקות. , שהוא מוצק. מתכונים דומים: מחית לפת מרוחה בחמאה, מחית לפת מרוחה בחמאה, ו לפת ופירה אגס.
הוראות
מוסיפים לפת, חלב, טימין ושום לסיר רוטב בגודל בינוני. הגדר מעל חום בינוני ומניחים את המכסה מעל הסיר כך שהוא רק מכסה. מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים 20 עד 30 דקות עד למכרז - קצה סכין הקילוף צריך לעבור ללא התנגדות.
הסר את הקורנית ולהסיר 2 כוסות של הנוזל.
מסננים ומניחים את הלפת בחזרה לאותו מחבת ומתמזגים באמצעות בלנדר טבילה או מקום למעבד מזון.
מוסיפים חמאה וכ -1 כוס של חלב בישול נוזלי תערובת. מתבלים במלח ופלפל ומחית עד לקבלת חלקה.
מוסיפים עוד חלב במידת הצורך.