מרק אפונה צונן עם פסטו נענע
מרק אפונה צונן עם פסטו נענע הוא צמחוני מרק. מנה אחת מכילה 113 קלוריות, 7 גרם של חלבון ו2 גרם של שומן. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים. המתכון הזה מכסה %12 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. זה מושלם עבור סתיו. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. אם יש לכם בצל ירוק, חמאה, פסטו מנטה, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. מתכונים דומים: מרק פסטו-אפונה צונן, מרק מנטה מלפפון צונן, ו מרק אבוקדו ומנטה צונן.
הוראות
ממיסים חמאה בסיר גדול על אש בינונית.
מוסיפים בצל; מבשלים 2 דקות, ערבוב לעתים קרובות.
מפזרים קמח על בצל, ומבשלים 1 דקה, ערבוב כל הזמן. מערבבים חלב ומרק. מביאים לרתיחה על חום בינוני, ערבוב כל הזמן; לבשל 3 דקות או עד עבה מעט.
מניחים חצי תערובת אפונה בבלנדר.
הסר את החלק המרכזי של מכסה בלנדר (כדי לאפשר קיטור לברוח); מכסה מאובטח על בלנדר.
מניחים צלחת נקייה מעל פתיחה במכסה בלנדר (כדי למנוע שפיכות). תהליך עד חלקה.
יוצקים תערובת אפונה מחית דרך מסננת על קערה גדולה, לחיצה על תערובת עם מרית. מילואים נוזלי; להשליך מוצקים. חזור על הנוהל עם תערובת אפונה נותרת. מערבבים בפסטו מנטה, מלח ופלפל; לכסות ולקרר.
מקשטים עם ענפי מנטה, אם תרצה.