קושיבינוני
מוכן ב35 דק.
מנות4
ציון בריאות22
מטבחיםאמריקאי
סוגי מאכליםתוספות
מגזין

סטייק פריטס

סטייק פריטס
תשכחו לצאת לאכול או להזמין טייק אאוט בכל פעם שאתם חושקים באוכל אמריקאי. נסו להכין סטייק פריטס בבית. מנה אחת מכילה 795 קלוריות , 50 גרם חלבון ו -47 גרם שומן . תמורת 6.24$ למנה תקבלו תוספת שמגישה 4. מתכון זה מ- Foodnetwork דורש סטייקים חדשים, יין, מלח ושמן זית. 3 אנשים התרשמו מהמתכון הזה. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 35 דקות . זה מושלם ליום האהבה . בסך הכל, מתכון זה זוכה לציון ספונקולרי מוצק של 67% . מתכונים דומים: סטייק פריטס , סטייק פריט אסיאתי וסטייק au poivre and frites .

הוראות

1
מחממים שמן בגודל 1 1/2 עד 2 אינץ' במחבת עמוקה על אש בינונית ל-325 מעלות צלזיוס.
מרכיבים שתצטרך
זיתים, חתוכים לרבעיםזיתים, חתוכים לרבעים
ציוד שתשתמש בו
1 עד 1 1/2 כוסות שעועית מטוגנת, מחוממת היטב, מוסיפים מעט ציר עוף או מים כדי לאפשר מרקם חלק למריחה1 עד 1 1/2 כוסות שעועית מטוגנת, מחוממת היטב, מוסיפים מעט ציר עוף או מים כדי לאפשר מרקם חלק למריחה
2
חותכים תפוחי אדמה לפרוסות דקות לאורך.
מרכיבים שתצטרך
פרוסות תפוחי אדמה קלופים, מבושליםפרוסות תפוחי אדמה קלופים, מבושלים
3
חותכים כל פרוסה לרצועות חוט דקים.
4
מניחים תפוחי אדמה חתוכים על נייר סופג.
מרכיבים שתצטרך
פרוסות תפוחי אדמה קלופים, מבושליםפרוסות תפוחי אדמה קלופים, מבושלים
ציוד שתשתמש בו
מים כדי לאפשרמים כדי לאפשר
5
מניחים 2 חופנים נדיבים של תפוחי אדמה בכל פעם לתוך שמן חם, ב-2 קבוצות. מבשלים את תפוחי האדמה 2 דקות ומעבירים לצלחת מרופדת במגבת. מעלים את החום לבינוני גבוה עד 375 מעלות F. אפשר לשמן לעלות לטמפרטורה גבוהה יותר, 3 עד 5 דקות. מחזירים את תפוחי האדמה לשמן ב-2 קבוצות כדי לפריכות אותם, מבשלים אותם לצבע חום זהוב עמוק, עוד 2 עד 3 דקות לכל אצווה.
מרכיבים שתצטרך
פרוסות תפוחי אדמה קלופים, מבושליםפרוסות תפוחי אדמה קלופים, מבושלים
זיתים, חתוכים לרבעיםזיתים, חתוכים לרבעים
6
הסר את תפוחי האדמה מהשמן למגבות נקיות לניקוז. מתבלים במלח דק ומגישים.
מרכיבים שתצטרך
מלח משובחמלח משובח
פרוסות תפוחי אדמה קלופים, מבושליםפרוסות תפוחי אדמה קלופים, מבושלים
זיתים, חתוכים לרבעיםזיתים, חתוכים לרבעים
7
לסטייקים, מחממים מחבת טפלון גדולה על אש גבוהה.
מרכיבים שתצטרך
עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביותעגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות
ציוד שתשתמש בו
1 עד 1 1/2 כוסות שעועית מטוגנת, מחוממת היטב, מוסיפים מעט ציר עוף או מים כדי לאפשר מרקם חלק למריחה1 עד 1 1/2 כוסות שעועית מטוגנת, מחוממת היטב, מוסיפים מעט ציר עוף או מים כדי לאפשר מרקם חלק למריחה
8
מוסיפים מעט שמן למחבת, סיבוב אחד. מתבלים סטייקים במלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
צ'יפס טורטיה בטעם לייםצ'יפס טורטיה בטעם ליים
עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביותעגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות
זיתים, חתוכים לרבעיםזיתים, חתוכים לרבעים
ציוד שתשתמש בו
1 עד 1 1/2 כוסות שעועית מטוגנת, מחוממת היטב, מוסיפים מעט ציר עוף או מים כדי לאפשר מרקם חלק למריחה1 עד 1 1/2 כוסות שעועית מטוגנת, מחוממת היטב, מוסיפים מעט ציר עוף או מים כדי לאפשר מרקם חלק למריחה
9
מניחים סטייקים במחבת וצורבים 2 דקות מכל צד. מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים סטייקים 6 דקות יותר עבור מדיום רייר, 8 עבור בינוני עד בינוני היטב.
מרכיבים שתצטרך
עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביותעגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות
ציוד שתשתמש בו
1 עד 1 1/2 כוסות שעועית מטוגנת, מחוממת היטב, מוסיפים מעט ציר עוף או מים כדי לאפשר מרקם חלק למריחה1 עד 1 1/2 כוסות שעועית מטוגנת, מחוממת היטב, מוסיפים מעט ציר עוף או מים כדי לאפשר מרקם חלק למריחה
10
מוציאים את הסטייקים לצלחת חמה למנוחה.
מרכיבים שתצטרך
עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביותעגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות
11
מוסיפים למחבת 2 כפות חמאה ובצלי שאלוט. מבשלים בצלצלי שאלוט 2 או 3 דקות, מוסיפים קמח למחבת ומבשלים דקה יותר.
מרכיבים שתצטרך
2 עד 3 כוסות יין אדום יבש2 עד 3 כוסות יין אדום יבש
שוקולדי חלב של הרשי'ס נשיקותשוקולדי חלב של הרשי'ס נשיקות
שקית גדולה אחת של צ'יפס טורטיה בטעם לייםשקית גדולה אחת של צ'יפס טורטיה בטעם ליים
ציוד שתשתמש בו
1 עד 1 1/2 כוסות שעועית מטוגנת, מחוממת היטב, מוסיפים מעט ציר עוף או מים כדי לאפשר מרקם חלק למריחה1 עד 1 1/2 כוסות שעועית מטוגנת, מחוממת היטב, מוסיפים מעט ציר עוף או מים כדי לאפשר מרקם חלק למריחה
12
להקציף יין למחבת ולהרים את טפטופי המחבת למעלה.
מרכיבים שתצטרך
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
ציוד שתשתמש בו
1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר
1 עד 1 1/2 כוסות שעועית מטוגנת, מחוממת היטב, מוסיפים מעט ציר עוף או מים כדי לאפשר מרקם חלק למריחה1 עד 1 1/2 כוסות שעועית מטוגנת, מחוממת היטב, מוסיפים מעט ציר עוף או מים כדי לאפשר מרקם חלק למריחה
13
מוסיפים את כף החמאה האחרונה ומסירים את המחבת מהאש. כפית רוטב יין ושאלוט על הסטייקים ומגישים עם תפוחי אדמה חמים וחמים.
מרכיבים שתצטרך
מקלות תפוחי אדמהמקלות תפוחי אדמה
2 עד 3 כוסות יין אדום יבש2 עד 3 כוסות יין אדום יבש
שוקולדי חלב של הרשי'ס נשיקותשוקולדי חלב של הרשי'ס נשיקות
עגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביותעגבניות רומא, ללא ליבה, חצויות וחתוכות לקוביות
בקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולקבקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולק
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
ציוד שתשתמש בו
1 עד 1 1/2 כוסות שעועית מטוגנת, מחוממת היטב, מוסיפים מעט ציר עוף או מים כדי לאפשר מרקם חלק למריחה1 עד 1 1/2 כוסות שעועית מטוגנת, מחוממת היטב, מוסיפים מעט ציר עוף או מים כדי לאפשר מרקם חלק למריחה