סלט עוף טבעוני מיושן
מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? ואינו מכיל גלוטן,, חלב חינם, ומתכון צמחוני יש 112 קלוריות, 9 גר' של חלבון, ו 6 גרם של שומן למנה. והוא מתאים להגשה ל 4 מנות סועדים.. אם יש לך מרווה, חרדל, לא עוף" מרק, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. הכנת המנה לוקחת כ 40 דקות. מתכונים דומים: סלט עוף מקרוני מיושן, קערות סלט "עוף" טבעוניות, ו טבעוני טמפה" עוף " סלט מתכון.
הוראות
חותכים את הטופו לכ -8 פרוסות שוות, ולאחר מכן לחתוך את הפרוסות במחצית.
מניחים שתי מגבות נייר (אחת על גבי השנייה) או מגבת תה נקייה על הדלפק ומניחים את פרוסות הטופו על גבי. מכסים עם עוד שתי מגבות נייר או מגבת תה. לחץ בעדינות על כל פרוסת טופו עד שהמגבות רוויות במים. החלף את המגבות על גבי עם שכבה נוספת ולחץ עד שרוב המים הוא לחוץ מתוך טופו.
מניחים את טופו על תבנית אפייה מוכנה.
מערבבים את המרק, רוטב סויה או תמרי, טימין, מרווה ופלפל.
יוצקים חצי ממנו על כל פרוסת טופו. הפוך את טופו מעל ושופכים את הנוזל שנותר מעליו.
מניחים אותו בתנור שחומם מראש ואופים במשך כ 20-25 דקות, עד טופו מתחיל חום על הקצוות.
הסר מהתנור ולתת לו להתקרר על תבנית האפייה. לאחר טופו הוא מגניב, לקרוע כל חתיכה לחתיכות קטנות, לא סדיר. (אתה יכול גם לחתוך אותו, אבל זה נראה יותר טבעי אם אתה קורע אותו ואיכשהו טעים יותר, מדי.)
מניחים אותו בקערת ערבוב בינונית ומוסיפים את כל המרכיבים הנותרים.
מערבבים היטב, ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מקררים עד שמצוננים לגמרי.
מגישים בכריכים, על גבי סלט, או התגלגל לתוך עלי חסה או טורטיות.