סלמון ואספרגוס עם פנה ורוטב שמנת קל
המתכון סלמון ואספרגוס עם פנה ורוטב שמנת קל מוכן בכ-50 דקות . מתכון זה מספיק ל-2 מנות . מנה אחת מכילה 1067 קלוריות , 32 גרם חלבון ו -102 גרם שומן . זוהי אופציה טובה אם אתם מקפידים על תזונה נטולת גלוטן, פרימלית ופסקטריאנית . כמה אנשים מאוד אהבו את המנה העיקרית הזו. היא מוגשת לכם על ידי Allrecipes. אם יש לכם עשבי תיבול, שום, שמנת מתוקה וקומץ מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. 51 אנשים ניסו ואהבו את המתכון הזה. בסך הכל, מתכון זה מקבל ציון מעולה של 87% . אם אהבתם את המתכון הזה, עיינו במתכונים דומים הבאים: פנה קון פונגי א מלנזנה (פנה עם פטריות וחצילים) , פנה עם שרימפס ורוטב שמנת עם עשבי תיבול , ומרק ברוקולי קל עם גבינת צ'דר .
הוראות
ממלאים סיר גדול במים מומלחים קלות ומביאים לרתיחה גולגלת על אש גבוהה.
יוצקים כפית שמן זית. לאחר שהמים רותחים, מוסיפים את הפנה ומחזירים לרתיחה. מבשלים את הפסטה ללא מכסה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהפסטה מבושלת לחלוטין אך עדיין יציבה לנגיסה, כ-11 דקות.
סננו היטב במסננת המוצבת בכיור.
מחממים 1/4 כוס שמן זית, פלפל לבן, שמיר ורבע כפית מלח במחבת על אש בינונית-נמוכה עד שהשמן מנצנץ. מניחים בעדינות את פילה הסלמון בשמן ומפזרים קורט מלח. מסדרים את האספרגוס החתוך ופיסות השום הקצוץ סביב הסלמון במחבת. סוחטים את פרוסות הלימון מעל הסלמון והאספרגוס, ומניחים את הפרוסות הסחוטות במחבת. מכסים ומבשלים במשך 8 דקות. הופכים את הסלמון ומבשלים עד שהסלמון כבר לא שקוף במרכז, כ-8 דקות נוספות.
הוציאו את הסלמון, האספרגוס, השום ופרוסות הלימון מהמחבת לצלחת מחוממת, תוך השארת המיצים במחבת.
טורפים פנימה את השמנת המצויה ומספיקה גבינת פרמזן כדי להסמיך את הרוטב.
הניחו לגבינה להימס, ותבלו לפי הטעם במלח. להגשה, חלקו את פסטה פנה מבושלת, סלמון ואספרגוס בין שתי צלחות, כשהפסטה בצד הסלמון. כסו את רוטב השמנת מעל הפסטה והגישו.