קושיקשה
מוכן ב50 דק.
מנות2
ציון בריאות28
מגזין

סלמון ואספרגוס עם פנה ורוטב שמנת קל

סלמון ואספרגוס עם פנה ורוטב שמנת קל
המתכון סלמון ואספרגוס עם פנה ורוטב שמנת קל מוכן בכ-50 דקות . מתכון זה מספיק ל-2 מנות . מנה אחת מכילה 1067 קלוריות , 32 גרם חלבון ו -102 גרם שומן . זוהי אופציה טובה אם אתם מקפידים על תזונה נטולת גלוטן, פרימלית ופסקטריאנית . כמה אנשים מאוד אהבו את המנה העיקרית הזו. היא מוגשת לכם על ידי Allrecipes. אם יש לכם עשבי תיבול, שום, שמנת מתוקה וקומץ מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. 51 אנשים ניסו ואהבו את המתכון הזה. בסך הכל, מתכון זה מקבל ציון מעולה של 87% . אם אהבתם את המתכון הזה, עיינו במתכונים דומים הבאים: פנה קון פונגי א מלנזנה (פנה עם פטריות וחצילים) , פנה עם שרימפס ורוטב שמנת עם עשבי תיבול , ומרק ברוקולי קל עם גבינת צ'דר .

הוראות

1
ממלאים סיר גדול במים מומלחים קלות ומביאים לרתיחה גולגלת על אש גבוהה.
מרכיבים שתצטרך
אגס (כגון אנז'ו או בארטלט), קצוץ דקאגס (כגון אנז'ו או בארטלט), קצוץ דק
ציוד שתשתמש בו
צרור עשבי תיבול של כוסברה טרייה, מיורן או אורגנו וטימיןצרור עשבי תיבול של כוסברה טרייה, מיורן או אורגנו וטימין
2
יוצקים כפית שמן זית. לאחר שהמים רותחים, מוסיפים את הפנה ומחזירים לרתיחה. מבשלים את הפסטה ללא מכסה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהפסטה מבושלת לחלוטין אך עדיין יציבה לנגיסה, כ-11 דקות.
מרכיבים שתצטרך
בקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחרבקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר
הצעת הגשה: להגיש על פסטה מבושלתהצעת הגשה: להגיש על פסטה מבושלת
פנה!פנה!
אגס (כגון אנז'ו או בארטלט), קצוץ דקאגס (כגון אנז'ו או בארטלט), קצוץ דק
3
סננו היטב במסננת המוצבת בכיור.
ציוד שתשתמש בו
1/2 קילו טופו יציב, שבור1/2 קילו טופו יציב, שבור
4
מחממים 1/4 כוס שמן זית, פלפל לבן, שמיר ורבע כפית מלח במחבת על אש בינונית-נמוכה עד שהשמן מנצנץ. מניחים בעדינות את פילה הסלמון בשמן ומפזרים קורט מלח. מסדרים את האספרגוס החתוך ופיסות השום הקצוץ סביב הסלמון במחבת. סוחטים את פרוסות הלימון מעל הסלמון והאספרגוס, ומניחים את הפרוסות הסחוטות במחבת. מכסים ומבשלים במשך 8 דקות. הופכים את הסלמון ומבשלים עד שהסלמון כבר לא שקוף במרכז, כ-8 דקות נוספות.
מרכיבים שתצטרך
רוטב פלפל לימוןרוטב פלפל לימון
מיונז, ועוד, לפי הצורךמיונז, ועוד, לפי הצורך
1 כוס מיונז, כמו הלמנ'ס1 כוס מיונז, כמו הלמנ'ס
8 אונקיות פרושוטו פרוס, ג'מון איבריקו או חזיר איכותי אחר, חתוך לקוביות8 אונקיות פרושוטו פרוס, ג'מון איבריקו או חזיר איכותי אחר, חתוך לקוביות
בקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחרבקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר
פרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוטפרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוט
ענפי שמיר טריים שנקטפוענפי שמיר טריים שנקטפו
גרעיני דלעת לא קלוייםגרעיני דלעת לא קלויים
חבילות כל אחת) פרוסות דקות של חזיר דלי (24 פרוסות)חבילות כל אחת) פרוסות דקות של חזיר דלי (24 פרוסות)
ציוד שתשתמש בו
6 טורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעים6 טורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעים
5
הוציאו את הסלמון, האספרגוס, השום ופרוסות הלימון מהמחבת לצלחת מחוממת, תוך השארת המיצים במחבת.
מרכיבים שתצטרך
8 אונקיות פרושוטו פרוס, ג'מון איבריקו או חזיר איכותי אחר, חתוך לקוביות8 אונקיות פרושוטו פרוס, ג'מון איבריקו או חזיר איכותי אחר, חתוך לקוביות
2 בצלים לבנים או צהובים קטנים עד בינוניים, 1 חתוך לרבעים ו-1 קצוץ2 בצלים לבנים או צהובים קטנים עד בינוניים, 1 חתוך לרבעים ו-1 קצוץ
מיונז, ועוד, לפי הצורךמיונז, ועוד, לפי הצורך
פרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוטפרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוט
ציוד שתשתמש בו
6 טורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעים6 טורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעים
6
טורפים פנימה את השמנת המצויה ומספיקה גבינת פרמזן כדי להסמיך את הרוטב.
מרכיבים שתצטרך
3 כפות גבינת שמנת מופחתת שומן3 כפות גבינת שמנת מופחתת שומן
שמנת חמה חצי חצישמנת חמה חצי חצי
קישואים מוקפצים קלותקישואים מוקפצים קלות
ציוד שתשתמש בו
צרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופותצרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופות
7
הניחו לגבינה להימס, ותבלו לפי הטעם במלח. להגשה, חלקו את פסטה פנה מבושלת, סלמון ואספרגוס בין שתי צלחות, כשהפסטה בצד הסלמון. כסו את רוטב השמנת מעל הפסטה והגישו.
מרכיבים שתצטרך
פנה מבושלפנה מבושל
רוטב שמנתרוטב שמנת
8 אונקיות פרושוטו פרוס, ג'מון איבריקו או חזיר איכותי אחר, חתוך לקוביות8 אונקיות פרושוטו פרוס, ג'מון איבריקו או חזיר איכותי אחר, חתוך לקוביות
4-1/2 כוסות גבינת צ'דר מגוררת4-1/2 כוסות גבינת צ'דר מגוררת
מיונז, ועוד, לפי הצורךמיונז, ועוד, לפי הצורך
הצעת הגשה: להגיש על פסטה מבושלתהצעת הגשה: להגיש על פסטה מבושלת
גרעיני דלעת לא קלוייםגרעיני דלעת לא קלויים