קושיבינוני
מוכן ב35 דק.
מנות4
ציון בריאות27
מגזין

סלסה תירס ואבוקדו

סלסה תירס ואבוקדו
מתכון זה אופייני למטבח המקסיקני. זמן הכנת המתכון כ 35 דקות. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב ללא גלוטן ותפריט טבעוני. נסו סלסה תירס אבוקדו, סלסה אבוקדו-תירס, ו סלסה אבוקדו-תירס (מתכונים דומים).

הוראות

1
מניחים את התירס בסיר גדול עם מספיק מים כדי לכסות, ולהביא לרתיחה. מבשלים עד גרעינים רכים אבל פריך, על 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
מיםמים
תירסתירס
ציוד שתשתמש בו
סירסיר
2
ניקוז, וקריר במים קרים. השתמש בסכין כדי לגרד גרעינים מהקורים.
מרכיבים שתצטרך
מיםמים
ציוד שתשתמש בו
סכיןסכין
3
מניחים גרעינים בקערה בינונית. מערבבים אבוקדו, בצל אדום, פלפל, ושום.
מרכיבים שתצטרך
פלפלפלפל
בצל אדוםבצל אדום
אבוקדואבוקדו
שוםשום
ציוד שתשתמש בו
קערהקערה
4
מוסיפים כמון, פתיתי פלפל אדום ואורגנו.
מרכיבים שתצטרך
פתיתי פלפל אדוםפתיתי פלפל אדום
אורגנואורגנו
כמוןכמון
5
מערבבים בחומץ, שמן זית ומיץ ליים. מתבלים במלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
מלח ופלפלמלח ופלפל
מיץ לייםמיץ ליים
שמן זיתשמן זית
חומץחומץ

יין מומלץ: פינו נואר, ריזלינג, ורוד נוצץ

מקסיקני ניתן לזווג עם פינו נואר, ריזלינג, רוזה נוצץ. יינות לבנים חומציים כמו ריזלינג או אדומים בעלי טאנין נמוך כמו פינו נואר יכולים לעבוד היטב עם מנות מקסיקניות. רוזה נוצץ הוא זיווג בטוח מדי. יין אחד אתה יכול לנסות הוא פינו נואר אורגני Stoltz. יש לו 5 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה בערך 26 דולר.
פינו נואר אורגני של סטולץ
פינו נואר אורגני של סטולץ
הפינו הזה מראה היטב את צבעו העשיר והארומה הפרחונית של נקיק קולומביה האורגני פינו נואר (Pinot noir). הכל כדי שהיין הזה יקבל שנים של הזדקנות או ישתכר במקום.