סלק קלוי עם רוטב בלסמי והדר לבן
סלק קלוי עם רוטב בלסמי והדר לבן הוא ללא גלוטן, וכל 30 מנה צדדית. מתכון זה מספק 4 מנות. עם 98 קלוריות, 1 גר' של חלבון, ו 7g של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %4 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו סלק, מלח ים; עוד, מיץ לימון, ועוד מספר מצרכים כדי להכין את המנה הטעימה הזו. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. מתכונים דומים: סלט חורף עם סלק קלוי ורוטב להפחתת הדרים, סלט פסטה עם פלפלים אדומים קלויים ובזיליקום עם רוטב בלסמי לבן, ו סלק והדר ארוגולה סלט & רוטב.
הוראות
מניחים מתלה במרכז התנור ומחממים את התנור ל 232°. לקצץ, לקלף, ולחתוך את הסלק לפלחי 1 אינץ'. זרוק את הירוקים או לשמור לשימוש אחר.
שים את הסלק בתבנית אפייה רדודה 9x13 אינץ ' (או דומה), לזרוק אותם עם שמן זית ומלח עד מצופה היטב, ולאחר מכן לסדר אותם בשכבה אחת. צולים את הסלק, ערבוב לאחר 20 דקות, עד רך כאשר פירסינג עם מזלג או שיפוד קל השחמה על הקצוות, 30 עד 40 דקות. בינתיים, לטאטא את מיץ התפוזים, חומץ, מיץ לימון, מלח ופלפל בקערה קטנה עד שהמלח מומס.
הסר את הסלק מהתנור ובעוד הם עדיין חמים, לטפטף את הרוטב עליהם, משליך למעיל.
תנו לסלק להתקרר לטמפרטורת החדר כדי למזג את הטעמים. לטעום ולהוסיף יותר מלח, במידת צורך.
מגישים בטמפרטורת החדר או מחוממים בעדינות, עקף עם עירית, אם באמצעות.
דרג מתכון זה וצפה בסקירות