ספגטי עם צדפות, עגבניות מיובשות וזיתים
ספגטי עם צדפות, עגבניות מיובשות וזיתים עשויה להיות המנה העיקרית שתבוא לכם טוב. המתכון הזה מכסה %19 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 16 גרם חלבון 18 גרם של שומן, וסך הכל 599 קלוריות. והוא יספק כ 4 מנות. גשו לסופר וקנו עגבניות מיובשות ועסיסיות בשמן, עלי בזיליקום, ספגטי ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. לא הרבה אנשים עשו את המתכון הזה, זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. נסו סקווש ספגטי יווני עם עוף, תרד, זיתים קלמטן ועגבניות מיובשות, קיש תרד עם עגבניות מיובשות, ו צדפות בקלף עם שומר, עגבניות וזיתים (מתכונים דומים).
הוראות
על תבנית אפייה, לזרוק את פירורי הלחם עם 1 כף שמן זית מתבלים עם מלח ופלפל.
אופים במשך 12 דקות, או עד השחמה ופריך.
בקערה קטנה, לשלב את הזיתים, עגבניות מיובשות, חומץ בלסמי ו 1/2 כף שמן זית.
בסיר גדול של מים מלוחים רותחים, לבשל את הספגטי עד אל דנטה. בינתיים, במחבת גדולה, לחמם את 2 כפות הנותרים של שמן זית עד מנצנץ. מתבלים את הצדפות במלח ופלפל ומבשלים על אש גבוהה עד להשחמה טובה על הקרקעית, כ -3 דקות. להפוך את הצדפות ולבשל עד הרגע עשה, על 1 דקה יותר.
להעביר את הצדפות לצלחת גדולה.
מוסיפים את היין למחבת ומבשלים, מגרדים את כל חתיכות השחמה, עד מופחת 1/4 כוס, על 3 דקות.
יוצקים כל מיצים שהצטברו מן הצדפות ולהסיר מן החום.
מסננים את הספגטי ומעבירים אותו לקערה גדולה ורדודה.
מוסיפים את רוטב המחבת, את תערובת הזית והשמש-עגבניות מיובשות ואת העגבניות הקצוצות וזורקים היטב; מתבלים במלח ופלפל. מסדרים את הצדפות על גבי הספגטי, מפזרים את סלטה ריקוטה, בזיליקום ופירורי לחם על גבי ומגישים.
המלצת יין: הצדפות המתוקות, העגבניות החומציות והזיתים המלוחים כאן מצביעים על לבן איטלקי אסרטיבי אך לא עשיר מדי. נסה Vermentino, כגון 2000 Antinori.