זמן הכנת המתכון כ 4 שעות ו-15 דקות. נסו עגבניות קלויות ומרק פלפל אדום עם נענע צונן, מרק עגבניות קרמי עם קסדיות שעועית-פלפל שחור ג'ק, ו עגבניות קלויות ומטבל פלפל אדום (מתכונים דומים).
הוראות
1
חותכים כל פלפל חצי לרבעים.
מרכיבים שתצטרך
8 (U-12) שרימפס
2
מניחים את העור בצד על מתלה גריל ומבשלים עד עורות חרוכים.
ציוד שתשתמש בו
1 שקית צ'יפס ירקות איכותיים (מומלץ: טרה מקלות)
3
מעבירים לקערה ומכסים בצלחת. (שמתי אותם על הברביקיו כדי לשמור על החום מחוץ לבית.).2
ציוד שתשתמש בו
לסובב חבלי ליקריץ
4
מחממים את השמן במחבת גדולה.
מרכיבים שתצטרך
שמנת ללא שומן
ציוד שתשתמש בו
אגוז מוסקט טחון או
5
מוסיפים בצל ושום ומבשלים עד רך. בינתיים, להסיר את העור מן הפלפלים בערך לקצוץ אותם.
מרכיבים שתצטרך
פרוסות סלמי דקות
שמן קנולה לטיגון בשמן עמוק
2 כפות וויסקי מחית חמוצה
6
חותכים את העגבניות לחתיכות.3
מרכיבים שתצטרך
בוקאצ'יני מוצרלה טרייה, כל אחת בקוטר 1 אינץ'
7
מוסיפים את הפלפלים והעגבניות למחבת, ואז מכסים ומבשלים בעדינות במשך 10 דקות.
מרכיבים שתצטרך
בוקאצ'יני מוצרלה טרייה, כל אחת בקוטר 1 אינץ'
פרוסות סלמי דקות
ציוד שתשתמש בו
אגוז מוסקט טחון או
8
מוסיפים יין ומבשלים עוד 5 דקות, מוסיפים מלאי ומלח ופלפל לפי הטעם וממשיכים להתבשל 20 דקות.4 לעבד את המרק בבלנדר עד חלקה. (נתתי לזה להתקרר קצת קודם. קל יותר להתמודד, ופחות כמו להתפוצץ!)
מרכיבים שתצטרך
מקלות צ'יפס ירקות איכותיים (מומלץ: טרה מקלות)
1 פאונד פסטה פצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של כ-2.5 אינץ' על 2 אינץ' רוחב
קרוטונים, לקישוט
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
ציוד שתשתמש בו
ליקריץ 42 מחרוזות אדומות
9
יוצקים לתוך זכוכית נקייה או קערת קרמיקה ולהשאיר להתקרר לחלוטין לפני מצמרר לפחות 3 שעות. כשמרק קר, מתבלים לפי הטעם.
מרכיבים שתצטרך
קרוטונים, לקישוט
ציוד שתשתמש בו
לסובב חבלי ליקריץ
10
מגישים בקערות עם קרוטונים, אם תרצה, ומעוטר עירית חתוכה.
מרכיבים שתצטרך
קרוטונים
פרוסים לחתיכות של 1/2 אינץ', שוטפים ושומרים עלים יפים, לקישוט