עגבניות שזיף וארטישוקים עם פנה
עגבניות שזיף ארטישוק עם פנה הוא טבעוני מנה צדדית. המתכון הזה מכסה %16 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מנה אחת מכילה 218 קלוריות, 7 גר' של חלבון, ו 6 גרם שומן. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים. גשו לסופר וקנו מלח ופלפל, שום, פטרוזיליה שטוחה, ועוד מספר מצרכים כדי להכין את המנה הטעימה הזו. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. מתכונים דומים: סלט ים תיכוני עם ארטישוק, פנה ועגבניות מיובשות, פנה עם ארטישוק ופטה, ו פנה עם עוף וארטישוקים.
הוראות
מסננים את הארטישוקים, שומרים את השמן, ומחציתם לאורך.
מניחים 3 כפות של מרינדה שמן ארטישוק בסיר כבד.
מוסיפים את הבצל ומערבבים על אש נמוכה במשך 10 דקות, מוסיפים את השום במהלך 2 הדקות האחרונות. מערבבים את העגבניות, רסק עגבניות, בזיליקום, אורגנו, פתיתי פלפל אדום. מתבלים במלח ופלפל שחור טחון טרי. מבשלים, חשופים, במשך 45 דקות.
מוסיפים את לבבות הארטישוק השמורים עם מרינדה השמן הנותר ומערבבים תוך רתיחה במשך 20 דקות. מערבבים את הפטרוזיליה ולהתאים את התבלינים.
מגישים בקערות רדודות מעל פנה מבושל.
למנה: 350 קלוריות, 66 גרם פחמימות, 10 גרם חלבון, 5 גרם שומן, 5mg כולסטרול