עוגת אספרסו שוקולד ללא גלוטן
עוגת אספרסו שוקולד ללא גלוטן היא עוגת אספרסו ללא גלוטן ללא גלוטן קינוח. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 5 גר' של חלבון, 21 גרם של שומן, וסך הכל 395 קלוריות. מתאים ל-10 מנות. גשו לסופר וקנו חמאה, אם יש לכם עוגת השטן, ביצים ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 3 שעות. נסו עוגת אספרסו שוקולד אספרסו ללא גלוטן ללא ביצים, עוגיות שוקולד ללא גלוטן: מלאות באספרסו ואגוזים, ו עוגיות שוקולד קוקוס קמח עם אספרסו חמאה (פחמימות נמוכות ללא גלוטן) (מתכונים דומים).
הוראות
תנור חום עד 177° (325°F למחבת כהה או לא מקל). בנדיבות גריז תחתון רק של (8 או 9 אינץ') מחבת עגולה.
מקציפים תערובת עוגה, 1 כוס קפה, חמאה וביצים בקערה גדולה במהירות נמוכה של מיקסר חשמלי 30 שניות, ואז במהירות בינונית 2 דקות, קערת גירוד מדי פעם.
אופים 43 עד 48 דקות או עד שקיסם שיניים מוכנס במרכז יוצא נקי. מגניב 10 דקות; להפעיל סכין סביב בתוך הקצוות של פאן; להסיר מחבת מתלה חוט. מגניב לגמרי.
בקערה קטנה, מערבבים יחד זיגוג ו 2 כפות קפה; להפריש. בקערה גדולה, הכה את הקצפת לפסגות נוקשות. מקציפים את תערובת הזיגוג לתוך הקצפת עד שמספיק נוקשה כדי להתפשט.
לחתוך מקורר עוגה במחצית אופקית.
מניחים את השכבה התחתונה, לחתוך את הצד על צלחת הגשה; להפיץ שליש של תערובת הקצפת על העוגה; העליון עם חצי העוגה הנותרים, לחתוך את הצד.
מורחים הנותרים קצפת תערובת מעל בצד העליון של העוגה. סדר אספרסו שעועית על עוגה. מקררים לפחות 1 שעה לפני ההגשה. מקררים כל עוגה שנותרה.