עוגת גבינה עם שקדים
מנה זו מכילה כ 6 גר' של חלבון, 26 גרם של שומן, וסך הכל 319 קלוריות. מתאים ל-16 מנות. 1 אדם ניסה ואהב את המתכון הזה. אם יש לך גבינת שמנת פילדלפיה, סוכר, ליקר בטעם שקדים, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 5 שעות ו-15 דקות. המתכון הזה מתאים לצמחוניים. נסו מטעים פאי פקאן מושלם, מטעים מיקרוגל בוטנים פריכים, ו עוגת גבינה עם תאנה ושקדים (מתכונים דומים).
הוראות
Preheat oven to 163° if using a silver 9-inch springform pan (or to300 if using a dark nonstick 9-inch springform pan). Finely chop 1 cup of the almonds; mix with graham crumbs and butter. Press firmly onto bottom of pan.
Bake 8 min; cool completely.
Beat cream cheese and sugar in large bowl with electric mixer on medium speed until well blended.
Add sour cream and liqueur; mix well.
Add eggs, one at a time, beating on low speed after each addition just until blended.
Bake 50 to 55 min. or until center is almost set. Run knife or metal spatula around side of pan to loosen cake; cool before removing side of pan. Refrigerate at least 4 hours or overnight.
Sprinkle with remaining 1/2 cup almonds just before serving. Store any leftover cheesecake in refrigerator.