עוגת חמוציות וקמח תירס עם רוטב ציפוי קרמל-אגוז
צריך קינוח צמחוני? עוגת חמוציות וקמח תירס עם רוטב ציפוי קרמל-אגוז יכול להיות מתכון מצוין לנסות. מנה אחת מכילה עד 8 גר' של חלבון, 54 גרם של שומן, וסך הכל 861 קלוריות. והוא יספק כ 8 מנות. המתכון הזה מכסה %12 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו סוכר, סוכר חום, מלח ים ועוד מספר מצרכים לעשות היום. זמן הכנת המתכון כ 1 שעה ו 12 דקות. נסו עוגת חמוציות-תפוזים עם ציפוי Streusel קמח תירס, עוגת דלעת פאונד עם רוטב אגוז קרמל, ו פנקייק בננה-אגוז עם ציפוי קרמל (מתכונים דומים).
הוראות
שים מתלה תנור במרכז התנור. מחממים את התנור ל 350 מעלות F. חמאה וקמח מחבת עוגה עגולה 9 אינץ'.
בקערה בינונית, לטאטא יחד את הקמח, קמח תירס, אבקת אפייה, מלח, גרידת תפוזים. למדוד 3 כפות של תערובת הקמח לתוך קערה קטנה.
מוסיפים את החמוציות הקצוצות וזורקים עד מצופה. באמצעות מערבל לעמוד מצויד מצורף משוט, להכות את החמאה והסוכר במהירות בינונית עד אור ורך, על 2 דקות. לנצח בתמצית הוניל.
מוסיפים את החלמונים ואת כל הביצים, 1 בכל פעם. בהדרגה להוסיף את תערובת הקמח ומערבבים עד רק incorporated. באמצעות מרית, לקפל בעדינות את חמוציות.
יוצקים את הבלילה לתוך מחבת העוגה מוכן להחליק את פני השטח עם מרית.
אופים עד העוגה הוא חום זהוב, ובוחן עוגה מוכנס לתוך מרכז העוגה יוצא נקי, כ 40 דקות. מגניב במשך 20 דקות.
הסר את העוגה מהמחבת ולהעביר מתלה חוט להתקרר לחלוטין.
חותכים את העוגה לחתיכות, מסדרים על מגש הגשה ומגישים עם רוטב אגוז הקרמל. (העוגה יכולה להתבצע 1 יום קדימה. לאחסן אטום במיכל פלסטיק.)
בסיר בינוני, מערבבים יחד את השמנת, הסוכר החום והחמאה מעל חום בינוני גבוה. מביאים את התערובת לרתיחה, תוך ערבוב מתמיד. להפחית את החום ומבשלים עד התערובת מתעבה, על 25 עד 30 דקות. מערבבים באגוזים ומלח ים, אם משתמשים. אפשר לתערובת להתקרר לטמפרטורת החדר לפני ההגשה.