קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות16
ציון בריאות7
מגזין

עוגת שוקולד-בורבון

עוגת שוקולד-בורבון
תמיד כיף שיש עוד מתכון של קינוח, אז תנו הזדמנות ל עוגת שוקולד-בורבון. מנה זו מכילה סביב 8 גר' של חלבון, 39 גרם של שומן, וסך הכל 522 קלוריות. המתכון הזה מכסה %15 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 16 מנות. גשו לסופר וקנו מים, אגוזי לוז, סוכר ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. הציון הזה לא כל כך יוצא מן הכלל. מתכונים דומים: עוגת שכבות בורבון עם גאנש בורבון וקרם חמאה שוקולד חלב, עוגת קרפ בורבון עם גאנש שוקולד קרמל בורבון, ו עוגת שוקולד בורבון.

הוראות

1
מחממים תנור ל-37
ציוד שתשתמש בו
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקןחבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
2
גריז 9-x 2-אינץ תבנית עוגה, בשורה התחתונה עם נייר קלף, ולהניח בצד.
ציוד שתשתמש בו
שעועית אספרסו מכוסה בשוקולד מרירשעועית אספרסו מכוסה בשוקולד מריר
גבינת ריקוטה חלב מלאה עדינה במיוחד (לעידון, מעבדים במעבד מזון במשך דקה)גבינת ריקוטה חלב מלאה עדינה במיוחד (לעידון, מעבדים במעבד מזון במשך דקה)
3
מערבבים בורבון וסוכר בסיר גדול; מביאים תערובת לרתיחה.
מרכיבים שתצטרך
וויסקי בורבון (מומלץ: Maker's Mark)וויסקי בורבון (מומלץ: Maker's Mark)
ליקוריץ צהוב וירוקליקוריץ צהוב וירוק
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוףמלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
4
הסר מהחום, ולהוסיף שוקולד וחמאה, ערבוב עד חלקה. להפריש, ולתת מגניב לטמפרטורת החדר.
מרכיבים שתצטרך
זילוף בצורת לבזילוף בצורת לב
תוספת מוקצפת ודובדבני מרשינו עם גבעולים, לא חובהתוספת מוקצפת ודובדבני מרשינו עם גבעולים, לא חובה
5
הכה בביצים, אחד בכל פעם, עד מעורבב היטב. מקפלים בקמח 1/2 כפות אבקת קקאו.
מרכיבים שתצטרך
1 כף צבע מאכל מקטיפה אדומה (כגון Lorann Professional Kitchen®) אמולסיית מאפיית קטיפה אדומה) או לפי הרצוי1 כף צבע מאכל מקטיפה אדומה (כגון Lorann Professional Kitchen®) אמולסיית מאפיית קטיפה אדומה) או לפי הרצוי
לוראן מטבח מקצועי®לוראן מטבח מקצועי®
(קיבלר)(קיבלר)
6
יוצקים את הבלילה למחבת עוגה מוכנה. הגדר מחבת במחבת צלייה גדולה מלאה לעומק של 1 אינץ ' עם מים חמים.
מרכיבים שתצטרך
פסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחבפסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב
ציוד שתשתמש בו
קליפת ליים מגוררת נוספת, לא חובהקליפת ליים מגוררת נוספת, לא חובה
גבינת ריקוטה חלב מלאה עדינה במיוחד (לעידון, מעבדים במעבד מזון במשך דקה)גבינת ריקוטה חלב מלאה עדינה במיוחד (לעידון, מעבדים במעבד מזון במשך דקה)
7
אופים ב 375 במשך 1 שעה ו 15 דקות, צוף עם סירופ קפה-בורבון כל 15 דקות לאחר קרום התפתח על פני העוגה.
מרכיבים שתצטרך
וויסקי בורבון (מומלץ: Maker's Mark)וויסקי בורבון (מומלץ: Maker's Mark)
תוספת קצפת ופירורי רקיק שוקולד, לא חובהתוספת קצפת ופירורי רקיק שוקולד, לא חובה
להתיז תמצית וניללהתיז תמצית וניל
ציוד שתשתמש בו
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקןחבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
8
עוגה מגניבה; לכסות ולאוורר 6 שעות או לילה.
9
העברת עוגה על צלחת הגשה, ואבק עם הנותרים 1 כף אבקת קקאו. למעלה עם אגוזי לוז.
מרכיבים שתצטרך
1 כף צבע מאכל מקטיפה אדומה (כגון Lorann Professional Kitchen®) אמולסיית מאפיית קטיפה אדומה) או לפי הרצוי1 כף צבע מאכל מקטיפה אדומה (כגון Lorann Professional Kitchen®) אמולסיית מאפיית קטיפה אדומה) או לפי הרצוי
אגוזי לוזאגוזי לוז