עוף ברוטב אננס
עוף ברוטב אננס הוא חלב חינם ומספק כ 25 מנות. מנה אחת מכילה 152 קלוריות, 3 גרם של חלבון ו3 גרם של שומן. המתכון הזה מכסה %4 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו מלח, פלפל, מיץ אננס ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 1 שעה. בסך הכל, מתכון זה מרוויח ציון spoonacular רע למדי של 14%. מתכונים דומים: עוף ברוטב אננס, עוף עם רוטב אננס דובדבן, ו עוף הולה עם רוטב ברביקיו אננס.
הוראות
שים את הקמח בקערה רדודה. מתבלים את העוף במלח ופלפל שחור ומפזרים עליו את הפפריקה. לדלות את העוף בקמח, הקשה את העודף.
במחבת גדולה ועמוקה, מחממים את שמן הזית עד מנצנץ.
מוסיפים את העוף ומבשלים על חום גבוה בינוני, הופך פעם או פעמיים, עד חום זהוב, על 6 דקות.
יוצקים את כל אבל 1 כף השומן במחבת.
מוסיפים את הבצל, פלפל ירוק ושום למחבת ומבשלים על חום מתון, ערבוב, עד מתרכך, 5 דקות.
מוסיפים את היין ומרתיחים עד מופחת בחצי, מגרד את כל חתיכות השחמה מהחלק התחתון של המחבת, 5 דקות.
מוסיפים את המניה, מיץ אננס, מיץ ליים ועלה דפנה ומביאים לרתיחה.
נסטלה את העוף במחבת ולהוסיף כל מיצים שנצברו. מכסים ומבשלים על אש נמוכה מאוד, הופכים את העוף פעם אחת, עד מבושל דרך, על 25 דקות. לחשוף ולבשל על חום גבוה עד הרוטב הוא מעובה ומבריק, על 5 דקות. להשליך את עלה המפרץ ומגישים את העוף עם אורז, כפית את הרוטב על גבי.