עוף מוקפץ ברוטב יין אלברינו עם פטריות פראיות אנה
עוף מוקפץ ברוטב יין אלברינו עם פומי פטריות בר אנה עשוי להיות מתכון טוב להרחבת רפרטואר המנות העיקריות שלכם. מנה אחת של מנה זו מכילה כ 13 גרם חלבון, 40 גרם שומן, ובסך הכל של 677 קלוריות. מתאים ל-8 ומחירו 3 מנות.35 דולר למנה. מתכון זה מן האוכלרשת יש 1 אוהדים. מההכנה לצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 1 שעה ו 30 דקות. אם יש לכם קמח, טימין, אפונה ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. כדי להשתמש בקמח אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,טארט תפוחים עם רוטב קרמל כמו קינוח. בסך הכל, מתכון זה מרוויח ציון כף טוב של 71%. נסו פומס אנה (תפוחי אדמה אנה), שאטובריאן קלוי עם יין אדום-הפחתת פטריות ופירה פום, ו פומס אנה (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים תנור ל 375 מעלות פ.מתבלים את העוף במלח ופלפל משני הצדדים.
מניחים את הקמח בקערה בינונית ומחפרים את העוף בתערובת. הקש על כל עודף.
מחממים את השמן בתנור הולנדי גדול עד שכמעט מעשן ומקפיצים את העוף ב -2 מנות עד להזהבה משני הצדדים.
מוציאים את העוף לתבנית אפייה ומסיימים את הבישול בתנור, בערך 8 עד 10 דקות.
מסננים את כל כפות השמן מלבד 2 במחבת.
מוסיפים את שאלוט ושום למחבת ומבשלים עד רך. מגבירים את האש לגבוהה, מוסיפים את היין ומצמצמים עד כמעט יבש.
מוסיפים את ציר העוף וממשיכים לבשל לעקביות רוטב.
מקציפים פנימה את החמאה, הטרגון והאפונה ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
מוציאים את העוף מהתנור ומגישים עם הרוטב.
מחממים שמן זית במחבת מטגן גדולה על אש גבוהה עד כמעט עישון, מוסיפים את הפטריות ומבשלים עד להזהבה ויבשה.
מוסיפים את שאלוט ושום ומבשלים עד שהם רכים.
מוסיפים את היין ומבשלים עד להפחתה.
מוסיפים את הטימין ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
תפוחי אדמה: מחממים תנור ל 400 מעלות צלזיוס.
יוצקים 2 כפות מהחמאה המובהרת למחבת ברזל ומחממים על אש גבוהה. מסדרים פרוסות תפוחי אדמה בתבנית בעיגולים קונצנטריים, חופפים את הפרוסות, מזלפים כל שכבה בחמאה, מתבלים במלח ופלפל ומורחים מעט מדוקסל הפטריות על פני כל המשטח. חזור על הפעולה כדי ליצור 4 עד 5 שכבות.
מחממים את התבנית על גבי הכיריים עד שהחמאה מבעבעת.
מעבירים את התבנית לתנור ואופים עד שתפוחי האדמה מזהיבים ורכים, 20 עד 25 דקות. לחץ על תפוחי האדמה עם מכסה סיר במהלך האפייה פעם או פעמיים כדי לשמור עליהם שטוחים.
מוציאים מהתנור ויוצקים עודפי חמאה.
בואו לשבת 10 דקות לפני היפוך על מגש עגול.