עוף פפיאן
עם כפית נסו עוף ברוטב פפיאן, עוף מצופה בקמח תירס ברוטב פפיאן, ו אני לא עוף עוף: חזה עוף צלוי פריך עם כתום והל (מתכונים דומים).
הוראות
הסר שכבת נייר חיצונית מטומטילו ולאחר מכן לשטוף אותם במים חמים כדי להסיר חלק מהדביקות הטבעית שלהם. להתייבש, ואז לחתוך לרבעים. לזרוק tomatillos ו poblano עם 2 כפיות שמן, במקום על תבנית אפייה ו לצלות עד חרוך, על 10 דקות.
מחממים מחבת סאוט גדולה מעל חום בינוני.
מוסיפים זרעי דלעת, פלפל, allspice, וכמון וטוסט עד זרעי דלעת הם ריחניים, 3 עד 4 דקות.
באותו מחבת סאוט, מחממים 2 כפיות שמן על חום בינוני.
מוסיפים בצל ומבשלים עד רך שקוף, על 5 דקות, מוסיפים את השום ומבשלים 1 דקה יותר.
מניחים tomatillos, poblano, בצל ושום, כוסברה, מרק עוף, jalapeno, זרעים קלויים ותבלינים ומלח בבלנדר להתמזג גבוה עד חלקה לחלוטין, על 30 שניות.
מחממים את 2 הכפיות הנותרות שמן זית במחבת ומבשלים את העוף עד להשחמה משני הצדדים וכמעט מבושל דרך, כ 5 דקות לכל צד.
מוסיפים רוטב פפיאן למחבת, מכסים חתיכות עוף. מביאים לרתיחה ומבשלים 3 עד 5 דקות נוספות, עד העוף מבושל דרך.
מגישים עוף עם רוטב ומעוטר בכוסברה ופלחי ליים.
מקור מצוין של: חלבון, ניאצין, ויטמין B6, ויטמין C, ויטמין K, ברזל, זרחן, אשלגן, סלניום
מקור טוב של: סיבים, ויטמין A, תיאמין, ריבופלבין, חומצה פנטותנית, נחושת, מגנזיום, מנגן, אבץ