עוף צלוי עם זיגוג פלפל מייפל ובטטות
עוף צלוי עם זיגוג פלפל מייפל ובטטה עשויה להיות המנה העיקרית שתבוא לכם טוב. מתכון זה מספק 4 מנות. עם 1109 קלוריות, 67 גר' של חלבון, ו 61 גרם של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %40 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. לא הרבה אנשים עשו את המתכון הזה, הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. גשו לסופר וקנו בורבון, חמאה, פלפל טרי, ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש ב הבורבון אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,עוגות פאי פקאן בורבון שוקולד עם ציפוי פקאן חמאה כקינוח. מתכונים דומים: עוף צלוי N-בטטה עם זיגוג צ'יפוטלה, עוף צלוי עם פלפל שחור-מייפל זיגוג, ו עוף צלוי עם זיגוג מייפל-סויה.
הוראות
במחבת קלייה גדולה, לזרוק את תפוחי האדמה המתוקים עם 1 כף השמן, 1/2 כפית מלח, ו 1/4 כפית פלפל. לדחוף אותם לקצוות של המחבת, משאיר מקום במרכז עבור העוף.
לשפשף את חלל העוף עם 1/4 כפית מלח ו 1/8 כפית פלפל. לסובב את הכנפיים מאחורי הגב ולקשור את הרגליים יחד.
שים את העוף, חזה כלפי מעלה, במרכז מחבת הקלייה. מעיל את העוף עם שמן כף הנותרים, מפזרים את הנותרים 1/4 כפית מלח ו 1/8 כפית פלפל, ונקודה עם החמאה. צולים את העוף במשך 30 דקות.
בינתיים, בקערה קטנה, לשלב את סירופ מייפל, ויסקי, ואת הנותרים 3/4 כפית פלפל.
הסר את מחבת הקלייה מהתנור ומערבבים את תפוחי האדמה.
מברשת את העוף עם כ 2 כפות של זיגוג לטפטף את תפוחי האדמה עם כ 1/2 כף של זיגוג. להחזיר את המחבת לתנור ולבשל, לערבב את תפוחי האדמה ולצחצח את העוף עם זיגוג הנותרים 2 יותר פעמים, עד העוף ותפוחי האדמה נעשים רק, כ -30 דקות יותר.
להעביר את הציפור ותפוחי האדמה לצלחת ולהשאיר לנוח במקום חם במשך כ 10 דקות.
בינתיים, לשפוך את השומן מן המחבת קלייה.
מוסיפים את כל המיצים המצטברים מהעוף לנוזל במחבת.
מגישים את העוף עם מיצי פאן ובטטות תפוחי אדמה.
המלצת יין: עם מרכיבים כמו סירופ מייפל, בורבון, ובטטות תפוחי אדמה, מנה זו צריכה להיות מתאימה עם יין כל אמריקאי. הבחירה הטובה ביותר היא זינפנדל פירותי מקליפורניה.